Neighboursisters
Neighboursisters Eigen foto

Vrouwen van Nu zetten positief in

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – In Open Haven opent Vrouwen van Nu op woensdagavond 22 september het seizoen met de aanpassingen die voor dat moment gelden. Na lange tijd geen activiteiten te hebben kunnen organiseren, gaan ze vrolijk van start met de Neighboursisters. “Deze twee artiesten zijn geen onbekende voor de afdeling en staan garant voor een heerlijk ontspannen begin van het nieuwe seizoen met een lach en traan en veel gezelligheid.”

“Nu we de draad weer oppakken zullen we na corona moeten leren te gaan leven met corona en het zal anders zijn dan voorheen”, aldus het bestuur. “In de afgelopen onwerkelijke tijd is het weer duidelijk geworden hoe fijn het is als je ergens lid van bent en ergens bij hoort. Hoewel fysiek ontmoeten niet mogelijk was, is er wel altijd contact gebleven met de leden op andere creatieve manieren. Momenten van even een actie, attentie of kaartje door de brievenbus of een belletje van een van de contactdames, die hun taak ook in coronatijd zo goed mogelijk hebben uitgevoerd. Digitaal was er ook nog veel mogelijk en drempels werden overwonnen met Zoom en Teams. Dat maakte dat de jaarvergadering van 2021 en andere zaken die niet konden wachten, toch door konden gaan.”

“We hebben ook geleerd van deze tijd en gemerkt dat we ook met minder toe kunnen en kiezen voor wat echt belangrijk is in het leven. Verbinding voelen, en betrokken zijn bij Vrouwen van Nu dat is wat leden willen ervaren ook in minder makkelijke tijden. We hebben veel positieve reacties gehad op alle contactmomenten die er zijn geweest, maar elkaar echt ontmoeten is toch waar we voor staan.” Dames die pas in Zeewolde zijn komen wonen of die ook graag een keer de sfeer willen proeven, zijn van harte uitgenodigd een keertje langs te komen of een persoonlijk gesprekje aan te vragen. “Er is altijd ruimte voor nieuwe leden. Naast de afdelingsavonden is met onder meer een wandel- en fietsgroep, leeskring en creatieve werkgroep is het aanbod is groot.” Zie hiervoor de website: https://vrouwenvannu.nl/zeewolde. Ook nieuwe bestuursleden zijn van harte welkom bij Vrouwen van Nu.

“Kiest u voor een gezellige afdeling, dan bent u bij Vrouwen van Nu ook op het juiste adres. Meldt u aan en wordt nu lid bij de grootste vrouwenorganisatie van Zeewolde én van Nederland.” Een kijkje nemen bij de afdelingsavond van 22 september kan ook. Neem hiervoor contact op met Lia Dorresteijn (voorzitter), tel: 06-16736560 of mail: liadorresteijn@hetnet.nl. “Wij hopen met het oog op de dan geldende coronaregels dat deze avond door kan gaan.”