Afbeelding
Eigen foto

Grote Rekendag op Het MozaĆÆek

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Alle schoolkinderen van basisschool Het MozaĆÆek deden woensdag 30 maart mee met ā€˜De Grote Rekendagā€™. Op deze dag leren de kinderen dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Het was zeker een dag die liet zien hoe leuk rekenen kan zijn. 

De dag kon pas echt beginnen nadat Dylan van de kleutergroep en NoĆÆ uit de bovenbouw ā€˜het bouwlintā€™ in de feestelijke toegangspoort doorknipten. Het bouwlint was een verwijzing naar het thema van deze 20e Grote Rekendag, nl. ā€˜Bouwavonturenā€™. 

Met inschatten, rubriceren, plannen, tekenen op schaal en natuurlijk bouwen kwamen er veel verschillende rekenactiviteiten aan de orde. De kinderen combineerden hun rekentalenten met creativiteit en ruimtelijk inzicht. Een heel avontuur! Zo ontdekten de kinderen hoe het is om architect te zijn, een constructeur of een bouwvakkerā€¦

In groep 1-2 gingen de jongste kinderen van de school aan de slag met het ontwerpen van verschillende onderdelen van een dierentuin, waaronder nieuwe leefgebieden voor een aantal dieren, een informatiekiosk, een uitkijktoren, een loopbrug en zelfs een mozaĆÆekvloer voor het zeehondenverblijf.

De kinderen van groep 3-4 verdiepten zich in het werk van een architect. Ze keken naar bijzondere gebouwen en de vormen die daarin te zien waren. Aan de hand van een gebouwenquiz en het zelf ontwerpen van een huis werden de kinderen deze dag een klein beetje een architect

Groep 5-6 kreeg een video te zien waarin de zoon van de architect over zijn plannen om een huis te bouwen vertelde. De kinderen bedachten vervolgens zelf een eigen woonhuis. Waar is de trap? Waar plan ik een toilet en is de keuken groot genoeg? Alles ging op maat. Daarna mochten ze een maquette bouwen passend bij hun eigen plattegrond.

De oudste kinderen van de school ontwierpen een eigen ā€˜tiny houseā€™. Ze maakten een plattegrond op schaal en ontwerpen voor een interessante voorgevel en nog veel meer. Samen vormden deze huisjes een kleine stad.

Bij veel groepen was er ook ruimte voor bewegen: spelactiviteiten in de klas of op het plein. Het was een dag die de kinderen niet snel zullen vergeten.

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30