‘t Kofschip
‘t Kofschip Archieffoto: Zeewolde Actueel

Basisschool ‘t Kofschip wil fusie aangaan met Het Mozaïek

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – In een brief aan de ouders heeft het bestuur van Stichting Ante enige duidelijkheid gegeven over de toekomst van basisschool ’t Kofschip uit Horsterveld. De kinderen van de in leerlingenaantal teruglopende school kunnen in hun eigen wijk naar school blijven gaan. Basisschool Het Mozaïek van de Jade is de beoogde fusiepartner.

Wijk niet uit

Zelfstandig voortbestaan van basisschool ’t Kofschip was vanwege personeelsgebrek en een teruglopend aantal leerlingen voor het bestuur, directie en MR van ’t Kofschip geen optie meer. Het was hierom dat er werd gekeken naar een potentiële fusiepartner. Uitgangspunt daarbij was een andere school in Horsterveld te vinden, zodat de kinderen hun eigen wijk niet uit zouden hoeven. 

“Ook vinden wij het belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen op de nieuwe school, los van de vraag of je gelovig bent of niet en los van welk geloof je aanhangt”, viel in de brief van Peter Taks, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Ante, te lezen. Taks zei verder blij te zijn dat hij kon melden dat Het Mozaïek de beoogde fusiepartner was. “Het Mozaïek is een mooie, overzichtelijke school met een hedendaagse inrichting en een groen schoolplein. Rust en ruimte staan er centraal. Het Mozaïek is een protestants-christelijke school, waar iedereen welkom is. ‘Leren op je eigen manier’ is de slogan. Bovendien staat Het Mozaïek op 500 meter afstand van ’t Kofschip.”

Groen licht

Met het samengaan van ’t Kofschip en Het Mozaïek ontstaat volgens Taks ‘een krachtige, toekomstbestendige school voor alle kinderen in de wijk’. “Het is belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Daarom is de identiteit een belangrijk onderwerp van gesprek.” 

Teams, directies en medezeggenschapsraden van de beide scholen werden de afgelopen weken reeds bij de plannen betrokken. De beide MR’en gaven groen licht voor het starten van het (fusie)onderzoek. Taks zegt in zijn brief ouders van kinderen die niet mee willen naar Het Mozaïek, te willen helpen zoeken naar een andere ‘passende’ school. 

Het streven van alle partijen is dat nog voor de meivakantie duidelijk wordt waar de kinderen van ’t Kofschip ná de zomervakantie naar school gaan. Taks’ brief is medeondertekend door Loes Ahles (directeur ’t Kofschip) en Jeroen Groothuismink (voorzitter MR).

Het Mozaïek
Afbeelding
Hengelsporters van "Ons Stekkie" kwalificeren zich voor NK met twee titels Sport Instagram 20 mei, 09:19
Afbeelding
VV Zeewolde laat in kampioenswedstrijd geen spaan heel van Swift '64 Sport Instagram 19 mei, 15:37
Kleinkoor Caprice organiseert een open repetitie voor geïnteresseerde zangers
Open repetitie bij Kleinkoor Caprice Nieuws Ingezonden 18 mei, 21:25