Echtpaar Dekwaadsteniet - Smit
Echtpaar Dekwaadsteniet - Smit Foto: Zeewolde Actueel

Echtpaar Dekwaadsteniet – Smit 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE — Dinsdag 21 juni (de langste dag!) was het precies 60 jaar geleden dat Arie Dekwaadsteniet en Annie Dekwaadsteniet – Smit in het huwelijk traden. Dat gaf traditiegetrouw alle reden voor een persoonlijk bezoek van burgemeester Gerrit Jan Gorter, die namens de gemeente hartelijk kwam feliciteren en zijn gelukwens vergezeld liet gaan van een feestelijk boeket. “Van harte!”

Annie en Arie kwamen in 1986 vanuit Dronten naar Zeewolde. “Daarvoor was het Steenwijk”, vertelt Arie. “Ik werkte daar voor een bedrijf dat een vestiging ging openen in Lelystad. Er was een locatiemanager nodig. Alle andere werknemers daar hadden een sterke binding met Steenwijk, wijzelf veel minder. Het kwam dus op mijn bordje, maar wonen in Lelystad, dat leek ons niks. Zo zijn we dus in Dronten, en later in Zeewolde terecht gekomen.” De jubilarissen hebben de ‘ons-kent-ons-tijd’ van Zeewolde volop meegemaakt, en vertellen er met plezier én een beetje weemoed over. “Ik weet nog goed”, zegt Annie, “dat de tweeduizendste inwoner werd verwelkomd. Kan je nagaan…” En op de vraag hoeveel het er nu dan zijn antwoordt de burgemeester prompt: “Drieëntwintigduizend!”. Hij kan het weten…

Sportief en actief bezig zijn, dat waren Arie en Annie wel gewend, maar met het klimmen der jaren is dat minder geworden. “Ik deed vrij fanatiek aan badminton, we hebben vaak de avondvierdaagse gelopen, die dingen. Maar ja, we worden er niet jonger op, en dan moet je dat op een gegeven moment achter je laten.” Maar hun contacten blijven ze ijverig en met plezier onderhouden. Er is de seniorenmiddag van de kerk, het handwerkclubje… “We zitten beslist niet achter de geraniums, hoor!” 

Een paar jaar geleden deed zich voor Annie en Arie de mogelijkheid voor te verhuizen naar het woonzorgcentrum van Coloriet, aan het Marktpad. “We aarzelden, maar onze beide dochters hebben ons zachtjes aangespoord. ‘Doe het nou maar…’ Nu zijn we er blij mee. We wonen helemaal zelfstandig, maar mocht het nodig zijn, dan is goede zorg heel dichtbij. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Bovendien: we zitten hier prachtig in het centrum. Veel reuring, alles komt voorbij. Geen minuut spijt!”