De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april
De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april Archieffoto Hanneke Adam

Urk winnaar van Grote Verkeersquiz Flevoland; Zeewolde wint spandoekenwedstrijd

Ingezonden

FLEVOLAND - Honderden uitbundige basisschoolleerlingen waren afgelopen donderdag in het Agora Theater in Lelystad. Doel: voor hun gemeente de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Maurice Lede, bekend van Het Klokhuis en het perfecte plaatje, presenteerde dit spektakel met flair. 

Leerlingen uit groep 6 van maar liefst 128 basisscholen uit alle Flevolandse gemeenten deden de afgelopen maanden mee aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Flevoland. 

Afgelopen donderdag 11 april was de grote finale. Daarbij vertegenwoordigden in totaal twaalf basisscholen de zes Flevolandse gemeenten. Leerlingen van De Toermalijn, die op 3 april de lokale voorronde wonnen van de Grote Verkeersquiz, vertegenwoordigden Zeewolde. Hun klasgenoten moedigden hen luidkeels aan vanuit de zaal en konden de score volgen op een groot scherm. 

De leerlingen van basisscholen Harmpje Visser en Groen van Prinsterer uit Urk hebben uiteindelijk de spannende finale gewonnen. Zeewolde won dit jaar de spandoekenwedstrijd, omdat zij het mooiste spandoek hadden gemaakt. 

De middag kenmerkte zich verder door veel gegil en gejuich. De leerlingen waren duidelijk fanatiek en soms zichtbaar teleurgesteld als ze het verkeerde antwoord gaven. Maar ondanks dat werd duidelijk dat er flink was geoefend op de scholen. En dat is precies de bedoeling van deze competitie.

Stimulans verkeerseducatie 

De Grote Verkeersquiz Flevoland werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies in opdracht van Provincie Flevoland en de zes Flevolandse gemeenten. 

Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer, zij moeten leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen.

Met deze jaarlijkse competitie stimuleren de gemeenten en de provincie met succes de verkeerseducatie op de scholen.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 10 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 14 uur geleden