Politie
Politie Foto: Politie.nl

Politieberichten

· leestijd 2 minuten Politie

ZEEWOLDE - In het tweewekelijks politiepersuur meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde over de periode 22 december 2022 tot 4 januari 2023 de volgende zaken:

22/12 Rijden onder invloed
Tijdens een politiecontrole werd aan de Winde (00.10 uur) een personenauto staande gehouden. Een blaastest wees uit dat bestuurder, een 53-jarige Zeewoldenaar, vijf keer zoveel alcohol had genuttigd dan wettelijk is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een proces-verbaal opgemaakt.

22/12 Autobrand Nijkerkerweg
Een 25-jarige man uit Lelystad reed op de Nijkerkerkerweg richting Almere toen zijn auto vlam vatte. Omdat de auto midden op de rijbaan stond werd de rijweg naar beide kanten afgezet. De brandweer heeft het voertuig geblust. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet geheel duidelijk geworden. De berger heeft het voertuig weggetakeld.

26/12 Kerstkindje in nood
Op tweede kerstdag kwam er bij de politie de melding binnen van een pasgeboren kindje dat moeite had met de ademhaling. De hulpdiensten werden door de verloskundige en kraamverzorgster in kennis gesteld. De ter plaatsen gekomen politie, ambulance en opgeroepen traumahelikopter hebben ondersteuning verleend. Moeder en kind werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Uit navraag door de politie blijkt dat moeder en kind het goed maken.

26-27/12 Inbraak tankstation
Bij een tankstation op Schepenveld hadden inbrekers zich in de nachtelijke uren via het dak toegang verschaft tot het magazijn. Een grote voorraadkast werd opengebroken. Deze bleek leeg. De inbrekers zijn zonder buit vertrokken. De schade is behoorlijk. Politie heeft camerabeelden in onderzoek.

27/12 Vervelende klant
Tijdens een kerstfeest bij een horecagelegenheid aan de Dasselaarweg heeft een bezoeker, een 18 jarige Zeewoldenaar, zich behoorlijk misdragen. Na meerdere waarschuwingen is hij uiteindelijk door de beveiliging het pand uitgezet. Toen hij hinderlijk aanwezig bleef, is de politie gebeld. De jongeman heeft een ontzegging voor langere tijd en bekeuring voor openbare dronkenschap ontvangen.

29/12 Camperbrand aan de Weerdt
De eigenaar van de camper en diverse omstanders probeerde de brand zelf te blussen. De eigenaar had de camper nog maar net en had eerder een aantal schakelaars omgezet. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak geweest van de brand. De brandweer heeft ter plaatse een en ander afgehandeld.

30/12 Auto op paaltje
Op de Gelderseweg was een automobilist tegen een aantal paaltjes aangereden (20.00 uur). Mogelijk is de bestuurder, een 53-jarige man uit Achterveld onwel geworden. De politie trof een echtpaar bekneld aan in een zwaar beschadigde auto. De portieren gingen niet meer open. Het echtpaar is door ambulancepersoneel onderzocht en later overgedragen aan de familie.

30/12 Vervelende vent
Op het Kerkplein moest de politie in actie komen voor een conflict waarbij een beschonken 18-jarige Zeewoldenaar voor veel onrust zorgde. Uiteindelijk is de jongeman meegenomen naar het bureau waar hij zijn roes kon uitslapen. Hij krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

31/12 Inbraak woning
Aan de Ruisvoorn was het inbrekers gelukt om tussen 1700 en 20.00 uur via de slaapkamerraam een woning binnen te komen. Bewoners ontdekte de inbraak bij thuiskomst. Alleen de slaapkamer werd doorzocht. Er zijn geld en sieraden ontvreemd. Politie heeft buurtonderzoek en forensisch onderzoek uitgevoerd.

3/1 Scooter ten val
Door het wegglijden van de achterkant van de scooter is een 30-jarige bestuurder uit Zeewolde onfortuinlijk ten val gekomen op de Spiekweg. Hij liep een breuk in de voet/enkel op en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Windpark Zeewolde overhandigt boerenproducten aan de voedselbanken van Zeewolde en Almere.
Voedselbanken profiteren van burenactie Windpark Zeewolde Algemeen Instagram 3 uur geleden
Afbeelding
Land Art Weekend 2024: Een andere kijk op landschapskunst! Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Lanterstrand nog geen officiële zwemlocatie: Waterkwaliteit blijft een zorgenkindje Gemeente 4 uur geleden