Afbeelding
Eigen foto

Zeewoldenaar haalt met regiohonkbalteam Nederlands Kampioenschap binnen

Sport Instagram

ZEEWOLDE - Honkbalspeler Gerain van der Erve uit Zeewolde is met zijn regiohonkbalteam The Valley Hitters op het NK Little League Littles als eerste geëindigd. Hiermee heeft het team het Nederlands Kampioenschap binnengehaald. De twaalfjarige Gerain was binnen The Valley Hitters afwisselend outfielder, derde honkman en pitcher.

Gerain speelt in het 1e klasse pupillenteam van HCAW te Bussum. Daarvoor speelde hij bij The Harriers in Zeewolde. 

The Valley Hitters bestaat uit getalenteerde spelers van HCAW, UVV, Hoofddorp Pioniers en Scimitars. Het NK Little League vond plaats tijdens het pinksterweekend in Rotterdam. The Valley Hitters hadden slechts 3 runs tegen en 41 runs voor. In de finale stonden zij tegenover Rotterdam, waarin Gerain van der Erve als laatst mocht pitchen. Na een achterstand van 2-0 wisten de The Valley Hitters 3 punten te scoren in de laatste inning. Hiermee hebben The Valley Hitters zich weten te plaatsen voor de EK Little League in Kutno Polen. Deze zal plaatsvinden van 22 juli t/m 29 juli 2023.

Om deel te nemen aan het EK heeft het team een bedrag van minimaal € 7.000,- nodig om nieuwe materialen, kleding, accommodatie en reiskosten te kunnen bekostigen. Daarom zijn ze op zoek naar sponsoren. Geïnteresseerden die hieraan bij willen dragen kunnen contact opnemen met Gerda Fafiani via contact@honkbal-team.nl.

Afbeelding