Het gouden team: (vlnr) Vieve, Norah, Eva en Kira
Het gouden team: (vlnr) Vieve, Norah, Eva en Kira Eigen foto

Turnsters GV De Zeesterren schitteren op eerste plaatsingswedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

OLDEBROEK/ZEEWOLDE - Drie turnteams van gymnastiekvereniging De Zeesterren namen op 16 december deel aan hun eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen. De wedstrijd was in Oldebroek.

Het eerste team (MB6, geboren in 2014) bestond uit Kira Zaitseva, Vieve Meeuwsen, Norah Losse en Eva de Graaf. Het was hun allereerste wedstrijd dus de dames waren wat gespannen. Maar ondanks dat verliep de wedstrijd behoorlijk voorspoeding. Bij deze wedstrijden tellen per toestel de beste drie scores mee voor het groepsresultaat. Zij kwamen tot hun verrassing met 152.550 punten ruimschoots op de eerste plaats uit. In het individuele klassement eindigde Kira met 51.675 punten als eerste, Vieve werd tweede met 51.550 punten en Norah werd met 48.775 punten derde, wat best een uitzonderlijke prestatie is.

Hierna was er nog een MB6 team (geboren in 2012 en 2013) dat in actie kwam. Dit team bestond uit Amy Buijst, Lynn Schuller, Lauren Hoolsema en Lianne Barendsma. Ook voor hen konden mooie scores genoteerd worden en zij eindigden als team met 142.000 punten op de tweede plaats. Voor Amy was er individueel nog een mooie tweede plaats, zij behaalde 49.025 punten.

Aan het eind van de dag turnden Melody van der Kolk en Noi Plomp hun wedstrijd. Zij waren ingedeeld bij drie turnsters van GV DOTO uit Nijkerkerveen. Dit team turnde in de bovenbouw (geboren in 2011 en eerder) in supplement G.
Ook hier werd niet onverdienstelijk geturnd. Helaas wel wat foutjes maar omdat ook hier per toestel de beste drie scores tellen, deelden onze dames mee in een hele mooie eerste plaats voor het team.

Op 16 maart turnen deze dames allemaal opnieuw een tweede teamwedstrijd in Oldebroek. Uiteindelijk kunnen zij zich hierdoor zowel met het team als individueel plaatsen voor finales.