Annika Wedekind
Annika Wedekind Eigen foto

Zeesterturnsters in regionale finales

· leestijd 1 minuut Sport

BEEKBERGEN - Zes turnsters van G.V. De Zeesterren turnden op 13 mei in de individuele regionale meerkampfinale van Gelderland Midden. Deze wedstrijd vond plaats in het turncentrum van de turnbond in Beekbergen.

De turnsters hadden zich geplaatst voor deze finale door in de voorronden goed te scoren. 

Bij de jeugd (geboren in 2008, 2009 en 2010) niveau F turnden Annika Wedekind, Hannah van ’t Wout, Lissy de Valk en Hayfa Zubair. In verband met de meivakantie was de voorbereiding niet optimaal maar gelukkig verliep de wedstrijd wel behoorlijk goed voor de meiden. Zo goed dat Annika 1e werd op sprong en in het totaal klassement met 43.000 punten het brons in ontvangst mocht nemen.

In de gecombineerde categorie junioren (2006/2007)/senioren (2005 en ouder) niveau F kwam Eunice van ’t Wout in actie. Ook voor haar verliep de wedstrijd voorspoedig met wel helaas een val van balk. Op sprong werd zij 2e en in het algemeen klassement behaalde zij 41.750 punten. Hiermee kwam ze op een mooie gedeelde 3e plaats uit.

In dezelfde leeftijdscategorie op niveau G turnde Melody van de Kolk haar finale. Zij behaalde 36.550 punten. Op sprong werd zij 3e.

Eerder, op 15 april, turnde Lisa Brouwer haar individuele finale in Putten, zij turnt in de middenbouw (2011, 2012, 2013) niv. 6. De wedstrijd verliep op zich goed voor haar maar ze viel niet de prijzen.
Ook de dames in niveau F turnden hier hun teamfinale. Het team, bestaande uit Annika Wedekind, Eunice van ’t Wout, Hannah van ’t Wout, Lissy de Valk, Hayfa Zubair en Tess Schuller, turnde een stabiele wedstrijd maar greep net naast de prijzen.

In juni zullen nog een aantal dames turnen in de finales per toestel in Nijmegen.

Eunice van 't Wout