Afbeelding

Bakkerij De Toren; Wij blijven bakken!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZEEWOLDE – Brood behoort tot de primaire levensbehoeften. Daarom bakt bakker Sietze Jager van bakkerij De Toren, net als alle andere ambachtelijke bakkers, tijdens de coronacrisis gewoon door. Dat doen ze op verantwoorde wijze volgens het protocol Verantwoord Winkelen, dat in verband met de corona maatregelen door Rijksoverheid is opgesteld voor alle detailhandelsactiviteiten.

Met poster met daarop de tekst ‘Wij blijven bakken!’ maakt de bakkersbranche zich hard voor de ambachtelijke bakkers. Voor de klanten maakt de poster duidelijk dat de bakkerij alle voorzorgsmaatregelen, in verband met het coronavirus, in acht neemt. “Wij zetten alles op alles om aan de maatregelen én aan de kwaliteit te blijven voldoen”, geeft Doite Jager aan. De genomen maatregelen hebben een groot effect op de lopende bakkerij. Zo zijn proeverijen in de winkel uit den boze en in verband met de hygiëne moeten de producten verpakt in de winkel liggen. “Dat betekent dat zodra Sietze klaar is met bakken, wij in de winkel zo snel mogelijk moeten gaan snijden en verpakken. Dat is flink aanpoten. Het uitdragen van onze belevingsboodschap is met deze maatregelen even niet aan de orde. Maar dat is nu niet het belangrijkste.”

Het feit dat veel mensen thuiswerken brengt voor de winkel nog een ander gevolg met zich mee. Doite: “Er zijn niet echte piekmomenten meer. Opvallend is dat we meer brood verkopen dan normaal. Je merkt dat mensen weer terug gaan naar de basis en kiezen voor een goed product. Dat geeft het gevoel dat we er mogen zijn en dat voelt goed.”

Klanten worden verzocht om 1,5 meter afstand te houden en indien nodig even buiten te wachten. Vanwege de maatregelen worden ook veel bestellingen geplaatst. Dat kan via de mail, telefoon of Whatsapp. Bakkerij De Toren bezorgt in principe niet aan huis. “Daar hebben wij gewoon de capaciteit niet voor. Wij moeten alle zeilen bijzetten in de bakkerij en de winkel.”, licht Doite toe. “Maar we willen ons wel openstellen voor onze klanten. Je kunt brood reserveren en afhalen. Ben je zelf niet in de gelegenheid dan kun je eventueel een beroep doen op de saamhorigheid bijvoorbeeld via familie, buren of het vrijwilligersplatform ‘zeewoldevoorelkaar’, zodat er iemand is die dat voor je kan doen. De saamhorigheid groeit; er zijn veel mensen die graag iets voor een ander willen doen.”

Meer informatie: Bakkerij De Toren, Torenstraat 18, telefoon 036-5221972, Whatsapp bakkerij: 06-82085138.