Afbeelding
Zeewolde Actueel

'Hoofdbrekers' cadeautje voor deelnemers Zeewolde 'K WIS'T

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Deelnemers aan de dorpsquiz Zeewolde ‘K WIS’T krijgen als cadeautje van BrugMedia, de uitgever van Zeewolde Actueel, het alleraardigste boekje ‘Hoofdbrekers, 160 woorden opgetekend door beelddenker Erik Wallenburg’. Donderdag 26 november kwam Bauke Hoekstra, algemeen directeur van BrugMedia, het eerste exemplaar overhandigen aan de bedenker en maker van het boekje. 

Erik Wallenburg is een beelddenker. Hij denkt niet in woorden, maar in beelden. Hij heeft eigenlijk ook maar weinig op met woorden, hij kreeg op de lagere school zelfs het etiket dyslectisch opgeplakt. Dat leverde Erik heel veel hoofdbrekens op. Zelfs spreekt hij liever van ‘hoofdbrekers’. In het gelijknamige boekje komen maar liefst 160 hoofdbrekers voor. Al bladerend leer je Eriks gedachtenwereld een beetje kennen. Er komt ook de nodige humor bij kijken. Als je daar ook maar enigszins over beschikt, zorgt het boekje regelmatig voor een glim- of zelfs schaterlach. 

Wie dit jaar aan de dorpsquiz Zeewolde ‘K WIS’T deelneemt, krijgt het boekje cadeau. Aanmelden met familie, vrienden, buren, (sport)vereniging, school, bedrijf, goed doel of in welke samenstelling dan ook, is mogelijk via de website zeewoldekwist.nl en door overmaking van € 10,- op bankrekening IBAN NL37 ABNA 0433474173 t.n.v. de VCZ (Vereniging Centrumondernemers Zeewolde). Hierbij moet niet worden vergeten de teamnaam te vermelden. Aanmelden kan eveneens bij Hobby-Time, Marktstraat 8, 3891 EX Zeewolde. 

Het boek met 75 vragen dient maandag 28 december te worden opgehaald bij Hobby-Time aan de Markstraat en voorzien van antwoorden aldaar weer te worden ingeleverd op woensdag 30 december (beide dagen tussen 18.00 en 21.00 uur). Voor het winnende team ligt een geldprijs klaar van € 444,40 en voor het een na beste team een bedrag van € 222,20. Elk team krijgt vier exemplaren van het boekje ‘Hoofdbrekers’. Algemeen directeur Bauke Hoekstra van BrugMedia geeft het cadeautje graag weg. “Dit vonden wij heel leuk om te doen. We denken dat er veel mensen plezier van zullen hebben”, liet hij bij de overhandiging van het eerste exemplaar weten. 

Afbeelding