Afbeelding
Erik Wallenburg

Verlichte trekker-tour door het dorp valt in de smaak

Cultuur

ZEEWOLDE - Een vrolijke karavaan van verlichte trekkers trok zaterdagavond als een sprookjesachtig lint door het dorp. De fraaie stoet voorzien van knipperende, gekleurde en witte lichtjes en kerstversiering reed vanaf zeven uur ‘s avonds al toeterend een route door diverse straten. Veel mensen kwamen hun huis uit om te kijken en diegenen die al buiten waren stonden stil om van deze unieke optocht te genieten. 

De verlichte trekker-tour, bestaande uit een kleine twintig landbouwvoertuigen, van klein tot groot, komt precies in een tijd waarin vrijwel alles stil ligt vanwege corona. Een aantal jonge boeren uit Zeewolde, Dronten, Biddinghuizen, Almere en Lelystad bedachten dit initiatief om de inwoners van Zeewolde eens extra te verrassen. De geste is warm ontvangen. “Wat ontzettend leuk! Dit past zó bij Zeewolde. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar”, waren veel gehoorde reacties. Dus wellicht is hiermee een nieuwe traditie geboren?    

De jonge boeren brachten met hun verlichte en versierde trekkers een sprookjesachtige sfeer in het dorp. Hun optocht sloot daarmee perfect aan bij de andere activiteiten die in deze decembermaand voor sfeer in het dorp zorgen. Zo is het centrum extra verlicht met tal van kerstbomen en daarnaast is er de verkiezing van het ‘Mooiste Kersthuis’, en de daarbij horende Kerstlichtjestourkaart, waarmee je een route kunt uitstippelen langs al die fraai verlichte locaties. 

Meer informatie: www.puurzeewolde.nl 

Afbeelding
Afbeelding