Afbeelding
Eigen foto

50ste editie Spakenburgse Dagen

Ingezonden

SPAKENBURG - Op woensdag 20 juli hoopt voormalig vissersdorp Spakenburg het toneel te worden van ongekende festiviteiten: de Spakenburgse Dagen beginnen dan namelijk aan hun 50ste editie! 

Een unicum, dat drijft op gastvrijheid en het consequent vieren van de eigen historie en tradities. Tegen het schilderachtige decor van de Oude Haven met zijn nog immer bedrijvige scheepstimmerwerf en Rode Loods zal het dorp op vier woensdagen in juli en augustus extra bruisen van de activiteiten!

De jaarlijkse historische optocht met streekdrachten uit heel Nederland is uitgebreider dan ooit en ‘Oud’ en ‘Nieuw’ zullen elkaar vinden in een authentieke Bruidsparentocht die is aangevuld met moderne Spakenburgse trouwjurken. Terwijl muzikale optredens van Shantykoren, het Visserskoor, koor De Hoop en solisten Gert en Alina de sfeer verhogen, zullen diverse Spakenburgse kunstenaars op het Zeilmakersplein laten zien hoe origineel moderne klederdrachtstoffen te verwerken zijn. Op hetzelfde plein worden op een grootbeeldscherm oude beelden vertoond van de Spakenburgse Dagen in de afgelopen vijftig jaar.

50 Jaar Spakenburgse Dagen zijn op de woensdagen 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus, tussen 10.00 tot 17.00 uur. Het volledige programma: www.spakenburg.nl