Ensemble De Nootzaak
Ensemble De Nootzaak Foto: René Knoop

Ensemble ‘De Nootzaak’ met veelzijdig programma in Randmeerconcert Putten

Nieuws Ingezonden

Op zaterdagavond 18 februari speelt Ensemble ‘De Nootzaak’ (muzieknoten, wel te verstaan) een inspirerend programma in Theater Stroud in Putten. Het ensemble bestaat uit vier blazers en een pianist. Ze maken met veel enthousiasme kamermuziek op hoog niveau voor iedereen, ongeacht leeftijd of muzikale achtergrond. Suzanne van Berkum (fagot), Niels Pol (hobo), Wouter Munsterman (piano), Henk Veldt (hoorn) en Marco Danesi (klarinet) delen hun passie voor kamermuziek. Muziek promoten, en daarmee cultuur in het algemeen, vinden zij als ‘Nootzaak’ zeer noodzakelijk. Ze spelen in verschillende samenstelling, als volledig kwintet, maar ook in duo’s en trio’s. 

Het programma, ‘Ludwig’ bestaat uit fijne muziek van L. van Beethoven met, in zijn tijd, vernieuwend werk. Verder stukken van zijn leermeester J. Haydn en ook van J. Brahms, een grote bewonderaar van Beethoven, met het bijzonder mooie stuk ‘Variaties op een thema van Joseph Haydn’. Ook wordt een ontspannen stuk van Mozart gespeeld. 

Het is een afwisselend concert met een grote diversiteit aan speelstijlen en klankkleuren. 

Datum, tijdstip en plaats: zaterdagavond 18 februari 2023. Aanvang 20:00 uur in

Theater Stroud, Brinkstraat 91, 3881 BP, Putten. Gratis koffie of thee in de pauze.

Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (met pin of contant) en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661.

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl

________________________________________________________________________