Bitcoin Approaching Biggest
Bitcoin Approaching Biggest Aangeleverd

Bitcoin’s reis naar de maan

· leestijd 4 minuten Partnerbijdrages

Sinds de oprichting in 2009 staat Bitcoin bekend om zijn onvoorspelbaarheid en volatiliteit. Maar ondanks de aanhoudende onzekerheid van het jaar, was 2020 een interessant jaar voor cryptocurrencies. Met name Bitcoin was een van de koplopers, aangezien investeerders naar Bitcoin zijn gaan kijken als een potentiële investering te midden van volatiele markten. Niet alleen dat, maar steeds meer invloedrijke bedrijven investeren nu in de populaire crypto, neem nu Microstrategy Inc, die dit jaar $ 425 miljoen investeerde. De opkomst van gedecentraliseerde financiering heeft de wereld veroverd en de financiële markten wakker geschud, waardoor banken en centrale autoriteiten zich afvroegen of crypto ooit een uitdaging zou kunnen vormen voor traditionele valuta’s, evenals voor het banksysteem zoals we dat kennen. Laten we, nu we het einde van 2020 naderen, eens kijken naar de prestaties van Bitcoin en wat dit zou kunnen betekenen voor degenen die in cryptocurrency in de vorm van CFD’s investeren.

Bitcoin op weg naar een record 

Bitcoin begon het jaar met een bescheiden prijs van ongeveer $ 7.000 in januari en is sindsdien in een raket gesprongen en naar de maan gevlogen. Hoewel de cryptovaluta enigszins volatiel blijft, is het in vergelijking met veel andere delen van de markten duidelijk dat het een geweldig jaar is geweest voor Bitcoin. De pandemie heeft ertoe geleid dat veel beleggers op hun hoede zijn geworden voor andere marktsectoren die drastisch fluctueerden als reactie op de economische gebeurtenissen die wereldwijd plaatsvinden. Dit heeft hen op hun beurt, rechtstreeks in de open armen van cryptocurrencies gedreven, en aangezien Bitcoin het populairst is, is de prijs steeds hoger gestegen. Analisten zeggen dat de pandemie investeerders heeft gedwongen om naar de langetermijnwaarde van crypto’s te kijken, met name naar het feit dat Bitcoin sterk kan presteren terwijl staatsobligaties een laag rendement opleveren en de Amerikaanse dollar continu daalt.

Onlangs heeft Bitcoin een enorme sprong van 73,9% gemaakt, van een slotkoers van $ 10.262,19 op 23 september naar een slotkoers van $ 17.855,53 op 19 november, een hoogste punt in drie jaar voor de cryptovaluta. Een van de factoren die deze sprong kan hebben beïnvloed, is dat de Chinese regering hardhandig optreedt tegen lokale beurzen en bankrekeningen blokkeert, waardoor Bitcoin-minors in China vechten om hun crypto voor geld in te wisselen. Chinese minors zijn goed voor meer dan 70% van de mining power van Bitcoin, en ze verkopen hun munten vaak om contant geld te krijgen, wat op zijn beurt de prijs van Bitcoin op de markt beïnvloedt.

Groeiende interesse in crypto

Volgens het onafhankelijke financiële adviesbureau, de DeVere Group, bleek uit een door hen uitgevoerd onderzoek dat 73% van de miljonairs al in 2023 investeert in cryptocurrencies of dat van plan is te doen. Dit draagt verder bij aan de groeiende geloofwaardigheid van crypto’s, een financiële sector waarin de publieke perceptie een forse factor is. PayPal heeft onlangs aangekondigd dat ze een nieuwe service gaan aanbieden waarbij klanten Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen vanaf hun betalingsplatform, en crypto’s kunnen gebruiken om aankopen te doen. Met de nieuwe service van PayPal kunnen gebruikers hun crypto’s opslaan in hun digitale portemonnee op het platform, en ze gaan zelfs nog een stap verder door educatief materiaal over cryptocurrencies aan te bieden aan gebruikers. Dit zou een game-changer kunnen zijn voor cryptocurrencies, omdat het veel deuren opent en ze gemakkelijker toegankelijk maakt voor reguliere consumenten die misschien niet het type zijn om te investeren in cryptocurrency.

Wat staat Bitcoin te wachten?

Al met al ziet de toekomst van Bitcoin er rooskleuriger uit, aangezien de wereld snel van mening verandert over de cryptocurrency waar maar weinig mensen de werking van snappen en wat ooit werd beschouwd als een ongelooflijk risicovolle investering. Is er nog steeds een risico wanneer je belegt in crypto’s? Natuurlijk. Er is een altijd een risico verbonden aan alle vormen van beleggen. Het enige wat we zeggen is dat het de moeite waard is om op te merken hoe, ondanks de onzekerheid die de financiële markten in 2020 heeft geteisterd, een instrument dat bekend staat om zijn karakteristieke volatiliteit, feitelijk vooruitgang laat zien bij een verscheidenheid aan beleggers. Waar het op neerkomt is dat volgend jaar een interessant jaar zou moeten worden voor de cryptocurrency-markt, aangezien de tweede golven van de pandemie zich snel verspreiden, wat kan leiden tot nog meer hindernissen van volatiliteit. Zullen bitcoin en andere cryptocurrencies blijven groeien? Of zal het tij keren? De tijd zal het leren.

Wilt u investeren in cryptocurrency in de vorm van CFD’s?

Met waarschijnlijk een onzekere toekomst in het verschiet voor zowel cryptocurrencies als de markt in het algemeen, kunnen de markten een dergelijke onzekerheid weerspiegelen met volatiliteit, die zowel kansen als risico’s biedt voor beleggers die beleggen in CFD’s of Contracts for Difference. Door in CFD’s te beleggen, kunt u profiteren van prijsveranderingen in beide richtingen van het door u gekozen instrument, bijvoorbeeld in cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en meer, zonder dat u het actief zelf hoeft te kopen.

Één manier om te beginnen met beleggen in cryptovaluta in de vorm van CFD’s is bij een hoog aangeschreven broker, zoals Vestle. Bij Vestle vindt u een grote selectie aan CFD-instrumenten om uit te kiezen, inclusief de crypto’s die we zojuist hebben genoemd, maar ook aandelen, grondstoffen, indexen, ETF’s en valuta’s, ook zijn er videohandleidingen over Europese online brokers. Het online beleggingsplatform van Vestle biedt klanten een gestroomlijnde handelservaring met een breed scala aan functies, waaronder geavanceerde beleggingstools, analysegrafieken, de Economische kalendar van Vestle en ingebouwd risicobeheer zoals stop-loss- en take-profit-orders.

Meld u vandaag nog aan en profiteer van de video-tutorials van Vestle, een Europese online broker. De videolessen kunnen helpen uw handelsvaardigheden te verbeteren door de basisaspecten van het beleggen in CFD’s op te splitsen en meer in detail uit te leggen. U krijgt ook de mogelijkheid om een 1-op-1 trainingssessie te volgen met een live beleggingscoach die u in uw eigen tempo vertrouwd kan maken met het CFD-handelsproces.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 82.99 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Source: https://www.coindesk.com/bitcoin-approaching-biggest-weekly-price-loss-of-2019