Afbeelding
Fotograaf Flamboyant

De cinewall met haard: het beste van twee werelden

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In de woonkamer bevinden zich twee grote concurrenten: de televisie en de haard. Ze zijn namelijk allebei het kijken waard. De één spendeert de avond het liefst door naar het vlammenspel van een haard te kijken. De ander verdiept zich liever in een serie of goede film. Hoe mooi is het als je deze twee kunt combineren? Met een cinewall kan dat! In dit artikel vind je meer informatie over de cinewall en het type haard dat je daarmee kunt combineren.

Wat is de cinewall?

De cinewall is een wandopstelling die plaats biedt voor een haard én tv. Een cinewall is momenteel erg populair. Dit komt door de unieke combinatie en het feit dat hij in alle interieurstijlen op maat te maken is. Je kunt een cinewall laten maken door echte haardenexperts, zoals Flamboyant Haarden. Zij helpen je ook direct met de keuze tussen een houthaard, gashaard of elektrische haard.

Welke haard kan ik het beste kiezen?

De drie bovengenoemde haarden zijn allemaal te combineren met de cinewall. Toch steekt er eentje met kop en schouders bovenuit. Dat is de elektrische haard. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de houthaard simpelweg te veel warmte afgeeft, waardoor deze lastiger in te bouwen is. De gashaard wordt minder warm dan de houthaard, wat het een goede optie maakt. Toch is de elektrische haard de meest gekozen optie, en wel om de volgende redenen.

1. Geen rookkanaal, slechts een stopcontact nodig

Voor het plaatsen van een elektrische haard heb je slechts een stopcontact nodig. Zo hoef je geen schoorsteen of luchttoevoer te laten plaatsen. Dat scheelt in de kosten. Niet alleen qua plaatsing zelf, maar ook qua onderhoud. Daar komt bij dat het ontzettend eenvoudig is: de stekker in het stopcontact pluggen en de haard staat aan!

2. Steeds meer behoefte aan sfeer

De functie van de haard is in de loop der jaren flink veranderd. Vroeger was het verwarmen van het huis de voornaamste reden om een haard aan te schaffen. Nu is dat de taak van de centrale verwarming en isolatie. Dat betekent dat de functionele reden van een haard verschoven is naar een meer emotionele reden. Een haard brengt ontzettend veel sfeer met zich mee. Een elektrische haard is daar het ultieme voorbeeld van.

3. Beter voor het milieu

Het derde en tevens laatste punt dat de elektrische haard zo populair maakt is de milieuvriendelijkheid. In tegenstelling tot de houthaard heeft de elektrische haard geen schoorsteen nodig waar roetdeeltjes uitkomen, en het stoot geen C02 uit. 

En, zie jij een op maat gemaakte cinewall in je woonkamer al zitten?