Afbeelding
Zeewolde Actueel

Flevo Makelaars start eigen vestiging in Zeewolde

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

ZEEWOLDE – Flevo Makelaars opent zaterdag 3 juli een eigen vestiging in Zeewolde. Momenteel worden er nog wat laatste likjes verf aangebracht op het pand aan Raadhuisplein 15, om aspirant-kopers en -verkopers te kunnen ontvangen. Hans van Dijk (directeur) en Sharon de Lely (vestigingsmanager) hebben er zin in.

Hans van Dijk zit al meer dan 25 jaar in het ‘vastgoed’. “Ik deed veel recreatie in het buitenland”, steekt de Almeerder van wal. “Dan kon het gaan om bijvoorbeeld een tweede woning, het ontwikkelen van vakantieparken, het begeleiden van de bouw, het opleveren en verhuren en alles wat daarbij hoort.” Vijf jaar geleden startte Van Dijk in een klein pandje in Almere met ‘Flevo Makelaars’. Intussen is het aantal medewerkers gegroeid van twee toen naar zeventien nu. Daarmee hoort de makelaardij tot de grootste van Flevoland. Dat is de kwantiteit, Van Dijk heeft het liever over kwaliteit. “Ik zeg altijd tegen mensen: ga maar op Funda kijken! Dat is de onafhankelijkste manier van beoordelen, daar hebben we zelf geen invloed op. Hier staan we in de top-3 van Flevoland en hebben gemiddeld een 9,4 als beoordeling. Dan denk ik dat we het niet slecht doen.” Van Dijk zal zijn gezicht in Zeewolde zeker laten zien, Sharon de Lely wordt vestigingsmanager. Laatstgenoemde werkt sinds 2018 bij Flevo Makelaars. “Ik vind het een geweldige uitdaging hier te mogen beginnen”, laat ze weten. “Ik zal dat zeker niet alleen doen, ik doe het samen met mijn team.”

Het is volgens Van Dijk een misverstand dat een huis morgen verkocht is als er vandaag een bord in de tuin wordt geplaatst. “Zo werkt het niet”, schudt hij zijn hoofd. “Ik heb de periode 2008-2013 ook meegemaakt, toen had je een heel andere crisis dan welke we op dit moment meemaken. Elke tijd heeft z’n eigen dimensies om het vak goed uit te kunnen oefenen en de service en kwaliteit te bieden die nodig zijn.” Een goed werkend voorbeeld is volgens hem momenteel de ‘aankoopmakelaar’. “Die staat je het hele kooptraject bij, van bezichtiging tot overdracht. Daarbij is het advies heel belangrijk: hoe benader je de markt, wanneer doe je dat en wat is op welk moment het beste?”

De Lely is op haar beurt niet bang dat ze zich in Zeewolde gaat vervelen, sterker nog ze is nu al onder de indruk. “We opereren in heel Flevoland en daar richten we ons ook op. Dat betekent dus Almere, Dronten en Biddinghuizen, maar uiteraard ook Zeewolde. We kopen er eveneens aan. We zitten hier op het Raadhuisplein op een fantastische locatie. Zeewolde is sowieso een mooi dorp. Je hebt hier een hechte samenleving, natuur dichtbij en sportfaciliteiten voor een ieder die dat wenst en de rest van Flevoland is ook nog eens prima bereikbaar. Kortom, ik heb deze kans met beide handen aangegrepen.”

Kopen en verkopen van een huis zijn momenteel aan de orde van de dag. “Bel Sharon”, heeft directeur Van Dijk als eerste tip. En dan serieuzer: “Een huis is zoveel meer dan stenen. Wij kunnen je behoeden voor verkeerde prijzen of een kat in de zak. De makelaar zorgt voor een stukje toegevoegde waarde. Wij hebben de ratio, de koper vooral de emotie. Daar is niks mis mee, rationele begeleiding kan je echter wel behoeden voor valkuilen.” Voor meer info: www.flevomakelaars.nl, tel. 036-2024202.

Dit is een partnerbijdrage van: Flevo Makelaars Zeewolde B.V., Raadhuisplein 15, 3891 ER Zeewolde, tel. 036-2024202. 

Afbeelding