Eunice, Lissy, Annika, Hayfa en Hannah
Eunice, Lissy, Annika, Hayfa en Hannah Eigen foto

Derde plek voor Zeesterturnsters in tweede teamwedstrijd

Sport

DIDAM/ZEEWOLDE - Turnsters Annika Wedekind, Eunice en Hannah van ’t Wout, Hayfa Zubair en Lissy de Valk reisden op zaterdag 10 februari af naar Didam. Deze dames, lid van Gymnastiekvereniging De Zeesterren, moesten hier hun tweede teamwedstrijd van het seizoen turnen.

Dit vijftal voerde op alle toestellen hun oefeningen uit, waarbij de drie hoogste scores per toestel meetelden voor de teamscore.

Ze begonnen met het onderdeel balk, wat altijd lastig is vanwege de zenuwen aan het begin van een wedstrijd en de foutgevoeligheid van dit toestel, slechts tien centimeter breed. Gelukkig werden er geen grote fouten gemaakt en bleef iedereen erop.

Vervolgens turnden zij hun mooie vloeroefeningen op muziek, iets wat de meeste turnsters het liefste doen. Ook hier verliep het over het algemeen voorspoedig. Daarna volgden nog de onderdelen sprong en brug. De meiden zijn dit seizoen gepromoveerd naar de E categorie waarbij de samenstellingseisen van de oefeningen hoger zijn. Er is dan ook behoorlijk gepuzzeld om de inhoudsscores te verhogen, wat uiteindelijk gelukt is.

Om de uitvoering verder te verbeteren, gaan de meiden de komende tijd weer hard aan de slag. Met een puntentotaal van 119.000 kwamen zij uiteindelijk op de derde plaats uit.

Deze dames, evenals de andere meiden van de wedstrijdgroep, zijn onlangs voorzien van een mooi nieuw wedstrijdtenue, mede mogelijk gemaakt door sponsoren De Valk Hensbergen Opticiens en Vakgarage JWS, waar zij heel blij mee zijn.

Bovengenoemde turnsters zullen opnieuw in Didam in actie komen voor hun derde en laatste plaatsingswedstrijd voor de regionale kampioenschappen.

Meer informatie: www.zeesterren.nl