Plattegrond
Plattegrond Foto: Aangeleverd

Nieuwbouwtrends in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Onze mooie regio wordt voor steeds meer huishoudens een droomlocatie om te wonen. Het is daarom niet voor niks dat er voor nieuwbouwwoningen in de Polderwijk, en op andere locaties in de buurt, steeds meer interesse is. Maar wanneer je deze woningen vergelijkt met de woningen die een paar jaar eerder werden ontwikkeld, zien we toch een aantal opvallende verschillen. In dit artikel gaan we deze trends in de woningbouw verder onder de loep nemen.

Snellere bouwcyclus

Net als in de rest van Nederland, wordt de vraag naar nieuwe woningen steeds groter en zal die vraag ook de komende jaren blijven toenemen. Bouwbedrijven en projectontwikkelaars blijven daarom zoeken naar manieren om nog sneller te bouwen. Dit kunnen hele grote ontwikkelingen zijn, zoals de realisatie van fabriekswoningen, maar kunnen ook kleinere aanpassingen zijn. Het snelle installatieproces van bijvoorbeeld dunpleister kan helpen bij het versnellen van de bouw. Dit is bovendien een esthetisch alternatief op renovlies behangen die zorgt voor een strakke en professionele look van je woning. Dunpleister is daarom de standaard geworden bij nieuwbouw, terwijl renovlies wordt ingezet bij bestaande bouw.

Duurzaamheid heeft prioriteit

In Zeewolde raakt men steeds meer bewust van de lokale impact op het milieu en het klimaat. Het is daarom niet voor niks dat duurzaamheid zo hoog op de agenda staat bij woningontwikkeling. Nieuwbouwwijken krijgen zoveel mogelijk ruimte voor groenprojecten en ook de woningen zelf worden zo groen mogelijk gemaakt. De beste isolatie, duurzame bouwmaterialen die circulair kunnen worden gebruikt en natuurlijk de mogelijkheid om zonnepanelen, warmtepompen of thuisbatterijen te installeren. Zeewolde doet er alles aan om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

Slimme apparaten

Sinds de opkomst van Internet of Things (IoT) worden er steeds meer slimme apparaten ontwikkeld. Denk aan slimme thermostaten, verlichting of zelfs koelkasten. Doordat deze technologische snufjes zorgen voor veel gemak, en bovendien makkelijk te bedienen zijn, worden ze steeds populairder. Nieuwe woningen worden daarom optimaal voorbereid op de komst van deze apparaten. Denk aan meerdere accesspoints voor een stabiel internetnetwerk, genoeg stroompunten in elke ruimte en uitgebreide domotica systemen om alle apparaten te kunnen bedienen. Zo kunnen de bewoners van deze woningen eigenlijk alles op afstand bedienen.

Levensloopbestendige woningen

Aangezien het woningtekort naar verwachting de komende tijd zal blijven aanhouden, zijn woningeigenaren steeds vaker op zoek naar woningen waar ze kunnen blijven wonen in verschillende levensfases. Ook de vergrijzing van de Nederlandse bevolking speelt hier een grote rol in. Nieuwbouwprojecten richten zich daarom op het ontwerpen van huizen die geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en mobiliteitsniveaus. Denk hierbij aan brede deuropeningen, drempelloze toegang en ruimtes die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften. Zo kan een huis voor jonge gezinnen vele jaren later ook geschikt worden gemaakt voor ouderen.

Kortom, in Zeewolde zijn we klaar voor de toekomst. Met een focus op snelheid, duurzaamheid, technologie en flexibiliteit bouwen we aan nieuwe woningen waar we nog jarenlang plezier aan zullen beleven. Met deze trends worden deze woningen een verrijking van het leven van de bewoners.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 7 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 11 uur geleden