Pim Limburg
Pim Limburg Linda Koster

Jona de Musical

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Is het verhaal van Jona een legende of waar gebeurd? Wie zal het zeggen?
Jona de Musical wordt een uitvoering met hilariteit maar evengoed ook met ernstige momenten.

Jona is een bijzonder verhaal met zeker ook een boodschap voor de tijd van nu. De musical is niet uitgegeven en ook nog nergens op internet te vinden. Het was de organisatie bekend dat deze musical in de Achterhoek enkele jaren geleden werd uitgevoerd. Het stuk is geschreven door Johan en (broer) Arjan Klein Nibbelink uit Bredevoort. “Na telefonisch overleg met de schrijver ging er bij mij direct iets kriebelen, we zaten op eenzelfde lijn”, zegt regisseur Inge Joldersma. “Niettemin heb ik wel veranderingen doorgevoerd, andere personages, andere spreekteksten, maar het verhaal is ongewijzigd: Jona die eerst helemaal niet wil, maar van zijn God de opdracht krijgt naar wereldstad Ninevé te gaan - min of meer vijandig gebied met heel andere goden - om daar te melden dat de stad zal vergaan. En of hij nou echt overboord gekieperd werd, in de maag van een vis terecht kwam, of hij een wonderboom zag...?”

De hoofdrol wordt gespeeld door Jonathan Nuyten en verder zijn er ruim dertig personages in het spel. Sommige spelers hebben een dubbelrol. Dat betekent achter de schermen snel omkleden, vlot schakelen en húp weer het podium op. Alle spelers zingen ook in het musicalkoor. De groep repeteert sinds oktober vorig jaar onder leiding van Pim Limburg, zelf ook zanger en dirigent. Hij studeert aan het conservatorium in Zwolle. “Toen ik hiervoor gevraagd werd - dat was in mei 2019 - was ik meteen razend enthousiast. Het is een uitdaging maar vooral ook erg leuk om met de groep naar zo’n eindproduct toe te werken. En dan nog wel met een toffe band die uit maar liefst acht personen bestaat. Het is een geweldige ervaring.”

De uitvoeringen zijn op vrijdagavond 27 maart, zaterdagavond 28 maart (beide avonden aanvang 20.00 uur) en zondagmiddag 29 maart (15.00 uur) in Open Haven. De voorstelling duurt maximaal anderhalf uur en is geschikt alle leeftijden. Toegangsprijs: 10 euro en 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Informatie over de kaartverkoop op www.openhaven.nl

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 2 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 4 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 4 uur geleden