Een student van De Werkplaats onderzoekt hoe vorm en kleur zich tot elkaar verhouden
Een student van De Werkplaats onderzoekt hoe vorm en kleur zich tot elkaar verhouden Caro Slingerland

Seizoensacademie succesvol gestart met De Werkplaats

· leestijd 1 minuut Cultuur

ALMERE - De Seizoensacademie in Almere van start gegaan met De Werkplaats. Sinds half augustus volgden twee groepen een intensief leertraject, onder leiding van ervaren kunstenaars. Gedurende vijf weken werden ze uitgedaagd om zichzelf te verdiepen in de wereld van de kunsten. Zaterdag 12 september was een besloten eindpresentatie voor genodigden en de buurt. Zaterdag 24 oktober start de Seizoensacademie met twee nieuwe groepen voor een langer traject, van drie maanden. De inschrijving hiervoor is geopend.

De Seizoensacademie is een initiatief van Lenny Schröder en Mira Ticheler, beiden kunstenaars uit Almere Poort. Om mensen te laten ervaren hoe het is om zelf te creëren en hun talenten te ontdekken, bieden ze een veelzijdig en verdiepend programma aan. Studenten leren meer over kleursystemen, ruimtelijk ontwerpen, perspectief en composities maken met verf of andere materialen. Er zijn o.a. gastlessen op het gebied van fotografie, land-art en beeldhouwen. Dankzij de verschillende gastdocenten krijg je als student de mogelijkheid meerdere disciplines te verkennen. Naast theoretische kennis draait het vooral om zelf ervaren en doen. Er wordt een structuur aangeboden die ervan uitgaat dat je zelf onderzoekt wat je boeiend vindt.

Carla van der Weijden, één van de deelnemers, vertelt: “Voorheen had ik weinig met Minimal Art in musea. Ik liep er zo aan voorbij. Nu ik zelf met beperkte materialen een compositie heb moeten maken heb ik stiekem een stuk meer respect gekregen voor het werk van andere kunstenaars.”

Wegens de coronamaatregelen wordt er gewerkt in kleine groepen van 6 tot 8 personen. Hierdoor krijgt iedereen persoonlijke aandacht en vindt er veel onderlinge uitwisseling plaats. Bij de Werkplaats was de jongste deelnemer 37 jaar en de oudste 75 jaar oud, maar iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Ervaring met kunst is niet nodig. Veel deelnemers kwamen uit Almere, maar er zijn ook mensen die tweemaal per week vanuit Lelystad of Zeewolde naar de Seizoensacademie afreizen. Na afloop van de Werkplaats zei één van de studenten: “Ik wist niet wat ik moest verwachten, en toch overtrof het al mijn verwachtingen.”

Het vervolgtraject van de Seizoensacademie begint op zaterdag 24 oktober en eindigt op 23 januari 2021. De lesblokken vinden plaats op dinsdagen en zaterdagen. De inschrijving is gestart. Mail voor meer informatie of aanmelden naar seizoensacademie@gmail.com.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 9 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 11 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 11 uur geleden