Afbeelding
Eigen foto

Een taart als hart onder de riem voor iedereen die het kan gebruiken

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Ze bakten in december al talloze taarten in diverse maten en smaken en honderden vrolijk versierde cupcakes. In samenwerking met de Bakkerij De Toren kwam daar de succesvolle oliebollenactie achteraan. Met hun lekkernijen hebben de initiatiefnemers van Klein Geluk Zeewolde, Jessica Bliek en Waraporn Hoegen Dijkhof, al heel veel Zeewoldenaren die het om wat voor reden ook financieel wat minder hebben, een geluksmomentje bezorgd. En nog is de spreekwoordelijke koek niet op bij de vriendinnen.

“Nu we weer lekker fris en fruitig zijn, is het weer tijd om onze dorpsgenoten een hart onder de riem te steken”, laten ze weten op Klein Geluk Facebookpagina. “We hebben lang nagedacht hoe we hier invulling aan kunnen geven, zodat we nóg meer mensen een geluksmomentje kunnen bezorgen dan alleen de mensen die van een minimum moeten rondkomen.”

Daarmee werd het nieuwe idee geboren. “Wat we gaan doen, is dat we twee taarten per maand gaan maken. Dit kan zijn voor een verjaardag van een kind (tot en met 12 jaar) dat uit een gezin komt dat van een minimum moet rondkomen. Ook kan het een taart zijn voor iemand die langdurig ziek is en zijn of haar naasten, een mantelzorger die het heel zwaar heeft met de zorg voor zijn of haar dierbare of iemand die bijvoorbeeld een ernstig ongeluk heeft gehad”, aldus Jessica en Waraporn, die eraan toevoegen dat ze bij het bakken van hun taarten helaas geen rekening kunnen houden met mogelijke allergieën.

Zeewoldenaren die een persoon of een gezin kent die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, kunnen dit doorgeven aan Klein Geluk Zeewolde. Dat kan middels een persoonlijk berichtje op de facebookpagina of per mail: kleingelukzeewolde@hotmail.com.

Mensen die Klein Geluk een warm hart toedragen zijn van harte welkom om een stukje ondersteuning te bieden. Dat kan financieel, maar ook met producten voor de taarten, zoals jam, roomboter en snoepgoed. 

Het verzoek is om bij de aanmelding een duidelijke omschrijving van de situatie te geven. “Zodat we goed kunnen beoordelen wie we selecteren voor een taart. En indien de aanmelding voor een verjaardag is, dan zouden we deze graag minimaal drie weken voor de verjaardag willen ontvangen in verband met de planning.”

De vriendinnen hebben er zin in. “Wij hopen dat iedereen weer net zo enthousiast is als wij!”