Afbeelding
Sebastiaan Bors

Eerste NK Lelievlet zeilen op Scoutinglandgoed Zeewolde

Sport

ZEEWOLDE - Komend weekend vindt het eerste NK Lelievlet zeilen plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde tijdens de Landelijke Scoutingzeilwedstrijden (LSZW). 

Tijdens dit weekend strijden waterscouts uit het hele land tegen elkaar voor de titel beste waterscouts van Nederland. De Landelijke Scoutingzeilwedstrijden zijn door het Watersportverbond per 1 januari 2021 aangemerkt als Nationale Kampioenschap Lelievlet. 

Waterscouts en explorers kunnen zich kwalificeren via de regionale wedstrijden en varen in klasse Nationale Kampioenschap (NK) Lelievlet scouts (leeftijd t/m 15 jaar) en in klasse Nationale Kampioenschap (NK) lelievlet explorers (t/m 18 jaar). De winnaars krijgen een startbewijs voor de LSZW 2021 van hun eigen regionale admiraliteit.

De LSZW duurt dit hele weekend en vindt voor het eerst plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde. Op vrijdagmiddag arriveren de waterscouts in Zeewolde en op zaterdagochtend vanaf 10.00 uur starten de wedstrijden. Zondagmiddag (na de laatste wedstrijden die ook om 10.00 uur beginnen) volgt rond 13.00 uur de prijsuitreiking.