Afbeelding
Zeewolde Actueel

30-jarig bestaan van De Zonnebloem Zeewolde gevierd met feestelijke middag

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – Het was vrijdag 25 maart precies 30 jaar geleden dat de Zeewoldense afdeling van De Zonnebloem werd opgericht. Dit jubileum werd met een gezellige high tea en muziek samen met gasten en vrijwilligers gevierd in De Verbeelding.

Zonder dat ze het van tevoren wisten werd een groot deel van de gasten met de ecokar van Staatsbosbeheer bij de Sfinx en de Terp opgehaald en naar De Verbeelding gebracht. “Wat een enorme leuke verrassing”, reageerden ze, genietend van het aangename ritje zo in het lentezonnetje.

(de tekst loopt onder de foto door)


Opgehaald met de ecokar (Zeewolde Actueel)

Binnen stonden feestelijk gedekte tafeltjes klaar voor een al even feestelijk middagprogramma met een hapje, drankje en het spelletje ‘Hoedje op, petje af’. 

(de tekst loopt onder de foto door)


Tafeltjes waren feestelijk gedekt (Zeewolde Actueel)

Accordeonist Ruud Akkermans zorgde voor de muzikale omlijsting. Als verrassing zongen de vrijwilligers de gasten het speciale zonnebloemlied toe: “Wij zijn een zee van bloemen, een oceaan van golvend goud’, van Danny de Munk, voormalig ambassadeur van De Zonnebloem.

(de tekst loopt onder de foto door)


Ruud Akkermans zorgde voor muziek (Zeewolde Actueel)

De vrijwilligers, die naast het instuderen van het lied ook alle bloemstukjes, corsages en high tea zelf hadden gemaakt werden verdiend getrakteerd op een groot applaus.
Na een zeer geslaagde middag keerden de gasten met een laatste verrassing, een leuk gevuld tasje, voldaan huiswaarts. Degenen die niet in de gelegenheid waren om te komen kregen dit tasje thuisbezorgd.

Vrijwilligers

Landelijk is De Zonnebloem één van de grootste vrijwilligersorganisaties. Ook in Zeewolde helpen vele vrijwilligers bij de activiteiten, uitjes en huisbezoeken. Zij ervaren De Zonnebloem als een hele fijne club. Een groot aantal is dan ook al heel lang lid. “Dat zegt al genoeg, dat doe je namelijk niet als je het niet leuk vindt”, vertelt voorzitter Hannie Dekker. De goede sfeer straalt af op de gasten. Zij genieten volop van de activiteiten die De Zonnebloem Zeewolde organiseert. “En daar doe je het voor.” Met bijna maandelijks een activiteit doet de afdeling Zeewolde veel. “dat hoeft maar iets simpels te zijn; het gaat om het contact.”

Afbeelding