Afbeelding
Foto: Eigen foto

Boottochtje als laatste wens

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – De wens om nog een keer naar Holiday on Ice te kunnen zat er voor de 91-jarige Ali Kroon-Hooge niet in omdat deze voorstelling niet meer liep. Een plaatsje bij het concert van André Rie, dat ook op haar lijstje stond, evenmin. “Dat gaat een beetje boven mijn macht”, lacht Saskia Engels, die als vrijwilliger bij Coloriet haar best doet laatste wensen van bewoners te vervullen. 

Ali heeft altijd hard gewerkt met haar (in 2002 overleden) man Ton. Ze hadden in Amsterdam eigen kaas- en vleeswarenwinkels genaamd ‘Het Kaasboertje”. Toen Ton 57 werd, was er een regeling van de regering om als zelfstandige eerder te kunnen stoppen met werk waar ze gebruik van hebben gemaakt. Ze verhuisden naar Twente waarna ze reizen hebben gemaakt naar onder andere Indonesië en Canada. Omdat Twente toch iets te ver weg lag van waar de dochters wonen, zijn ze in 1996 naar Zeewolde verhuisd.

Ali, die bekend staat als lieve dame met veel humor, woont nu met plezier bij Coloriet in Zeewolde. “Ze is een vrolijke, dementerende Alzheimer patiënt”, aldus haar drie dochters, waarover Ali zelf altijd zegt: “Wat moet je met drie dochters, maar blij dat ik ze heb!”
Ali’s wensenlijstje kwam bij Saskia Engels terecht. “In gesprek met de dochters werd duidelijk dat Ali heel veel leuk vindt; van theater tot het varen met een boot. En dat laatste is in het waterrijke Zeewolde wel te organiseren.”

Op haar zoektocht kwam Hans Rill op Saskia’s pad. “Hans heeft een boot en die stelde hij belangeloos beschikbaar. En zo kwam het dat we 1 juni, met behulp van dochter Reina en Ilse, de buurvrouw van Hans, aan boord gingen en een mooie tocht over het randmeer richting Harderwijk hebben gemaakt”, vertelt ze. “Bij het Knareiland zijn we even gestopt waar we dansende zwanen hebben gezien. Aan boord genoten we van een lunch, met dank aan Bakker Bart die weer bereid was om die te verzorgen.” Helaas liet het zonnetje het die dag afweten maar ondanks dat genoot Ali volop van haar uitje.
Saskia: “Bedankt aan alle mensen die belangeloos hebben meegewerkt om deze wens te kunnen vervullen!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding