Afbeelding
Foto: Jurgen Jacob Lodder

Zeewoldenaar wint 16.000 euro bij VriendenLoterijMiljonairs

Algemeen

AMSTERDAM - Kijkers van het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs zagen zaterdagavond 23 maart hoe Ed uit Zeewolde maar liefst 16.000 euro bij elkaar speelde. In de uitzending was te zien hoe hij dit bedrag won op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. 

De Zeewoldenaar had als enige de beginvraag goed en kwam op de hotseat terecht. Zijn vrouw Annemiek moedigde hem aan vanaf de tribune. Het stel is al sinds 1987 bij elkaar en ze hebben een dochter en twee kleinkinderen. “We willen graag nog eens naar Las Vegas, zelf ben ik daar al eens geweest voor werk, maar het is zo’n bijzondere wereld! Daar neem ik de rest graag mee naartoe,” zegt Ed.

Aan vragen als ‘Hoe zeg je Zweeds in het Zweeds’ en vragen over Amerikaanse Staten en officiële feestdagen had Ed geen kind. Dat gold ook voor vragen over spreekwoorden en gezegdes. “Moed en durf!” zei Robert. Ed: “Nou, het was dat ene zinnetje uit de folder die we vooraf kregen: ‘Niemand heeft een miljoen gewonnen zonder een keer een gok te wagen.’” Robert: “Dat staat in de folder?” Ed: “Ja, en dat zou jij gezegd hebben.” De studio lag dubbel.

Ed had nog één hulplijn over bij de vraag van 16.000 euro. Gelukkig zette hij die goed in en uiteindelijk ging hij naar huis met 16.000 euro. Viva Las Vegas!