V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld Foto: De Snipers Zeewolde

De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden Instagram

In een seizoen vol uitdagingen en verrassingen heeft het U22-team van basketbalvereniging De Snipers de ultieme bekroning gekregen. Na hun recente promotie van de derde naar de tweede divisie, bewees de U22 op zaterdag 13 april dat ze meer dan hun plekje aan de top verdienden. Hun kampioenswedstrijd tegen de Twente Buzzards was een beproeving van veerkracht en doorzettingsvermogen, die ze met glans doorstonden.

De dag begon met nieuws dat De Snipers direct kon beïnvloeden. De nummer twee en drie van de competitie, ZAC en Arnhem Eagles, stonden tegenover elkaar. Een verlies van ZAC zou voor De Snipers betekenen dat hun wedstrijd later op de dag de beslissende zou zijn voor het kampioenschap. Toen dit scenario werkelijkheid werd, was de spanning om te snijden en het publiek stroomde toe.

De wedstrijd begon gelijk opgaand met een minimale voorsprong voor De Snipers na het eerste kwart (14-13). De uitdagingen stapelden zich echter op en bij de rust keken ze tegen een achterstand aan van 26-30. Het derde kwart bracht eerst een teleurstelling met een reeks scores door de Buzzards, die uitliepen naar 33-42. Maar De Snipers herpakte zich opmerkelijk met een indrukwekkende 17-6 run, waarna ze het kwart afsloten met een voorsprong van 50-48.

Het vierde kwart was een nagelbijter waarin beide teams elkaar geen duimbreed toegaven. Met nog twee minuten te spelen, leek een kleine voorsprong van vier punten genoeg voor de Snipers, maar de Buzzards knokten terug tot 59-57. Een cruciale time-out en een succesvolle hook shot van de Buzzards brachten de stand gelijk met nog één seconde op de klok, waardoor een verlenging onvermijdelijk was.

De verlenging was een showcase van pure wilskracht. Spelers als De Prenter, Blaauw, en Oostwouder stonden op met cruciale scores. Mede dankzij persoonlijke fouten van de tegenstander bouwde De Snipers hun voorsprong uit en sloten de wedstrijd af met een 75-68 overwinning, waarmee het kampioenschap binnen was.

De kampioenswedstrijd was ook een persoonlijk triomf voor Ramon Valero, die met 30 punten en minstens evenveel rebounds zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Echter, zonder de toewijding en bijdragen van het gehele team, zou de overwinning niet behaald zijn; het was een echte teamprestatie.

Nu het kampioenschap binnen is, kan het team zelfs promoveren naar de eerste divisie. Maar voor nu ligt de focus op genieten van deze overwinning en de voorbereiding op de laatste wedstrijd van het seizoen.