Demi, Noa, Isa, Linde, Evi en Zarah
Demi, Noa, Isa, Linde, Evi en Zarah Foto: De Zeesterren

Jongste Zeesterturnsters in actie

Sport Instagram

NUNSPEET/ZEEWOLDE - De onderbouw van de wedstrijdgroep van Gymnastiekvereniging De Zeesterren heeft op zaterdag 17 februari deelgenomen aan het eerste meetmoment van seizoen 2023-2024 in sportcomplex Wiltsangh in Nunspeet.

In plaats van wedstrijden turnt de onderbouw (7 t/m 9 jaar) van de turnsters een aantal zgn. meetmomenten. Deze meetmomenten zijn ontstaan met een visie; bijdragen aan meer plezier in sport, ontwikkeling van fysieke en motorische vaardigheden, het beleven van succeservaring. 

De jongste meiden turnen elk op hun eigen niveau, in dit geval op 18 verschillende trajecten op sprong, brug, evenwichtsbalk, vloer en trampoline en een aantal losse onderdelen. Zij worden ook zodanig beoordeeld. Op deze manier kunnen ze op een positieve manier wennen aan het turnen voor een jury en publiek en zijn ze straks beter voorbereid wanneer zij echte wedstrijden gaan turnen.

Het groepje bestond uit een zestal turnsters; Noa Salomons, Isa Vos, Evi en Demi Woudstra, Zarah Musah en Linde van de Brink. Deze dames hadden het zichtbaar naar hun zin, en het ging dan ook erg goed.

Aan het eind van de middag kregen alle turnsters een diploma met daarop de resultaten van hun uitvoeringen. Op 25 mei staat voor hen nog een tweede meetmoment ingepland, wederom in Nunspeet.