Lianne, Amy, Lauren, Lynn, Vieve, Mia, Kira, Norah en Eva
Lianne, Amy, Lauren, Lynn, Vieve, Mia, Kira, Norah en Eva Eigen foto

Zeesterturnsters behalen opnieuw prijzen

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

OLDEBROEK/ZEEWOLDE - Elf turnsters van Gymnastiekvereniging De Zeesterren turnden op zaterdag 16 maart, in drie teams, opnieuw een plaatsingswedstrijd in Oldebroek.

Per team werd er geturnd op alle toestellen, waarbij de beste drie scores per toestel werden geteld.

Kira Zaitseva, Vieve Meeuwsen, Mia Ponsteen, Norah Losse en Eva de Graaf beten in alle vroegte het spits af en hun resultaat was er een om trots op te zijn. Ondanks iets sterkere concurrentie dan bij de vorige wedstrijd, turnden ze enkele moeilijkere onderdelen in hun oefeningen wat extra risico met zich meebrengt. Desondanks presteerden ze behoorlijk goed en mocht het team, Middenbouw 6, geboren in 2014, blij de hoogste plek op het podium beklimmen. Ze behaalden 148.750 punten, waarmee de eerste plek verdiend was.

Kira, was net als in de vorige wedstrijd 1e in het individuele klassement en Vieve legde ook weer beslag op de 2e plaats. Kira werd 2e op brug en balk en 1e op vloer. Vieve was 1e op balk. Nora werd 3e op balk.

Het tweede team dat in actie kwam, turnt ook in Middenbouw 6, maar zij zijn geboren in 2012 en 2013. Lynn Schuller, Amy Buist, Lianne Barendsma en Lauren Hoolsema lieten ook mooie oefeningen zien op sprong, brug, evenwichtsbalk en vloer.
Het teamresultaat, een puntentotaal van 143.800, was ruim voldoende voor een mooie 3e plaats.

In het individuele klassement behaalde Lynn de tweede plaats, met een tweede plek op sprong en derde op vloer. Amy werd tweede op balk.

Tot slot turnden Melody v.d. Kolk (senior) en Noi Plomp (jeugd) in team bovenbouw G samen met drie turnsters van DOTO Nijkerkerveen in een team. Ook deze keer lukte het deze meiden beslag te leggen op de eerste plaats, waarbij Noi nog heel knap derde werd op sprong.

Deze wedstrijden waren voor de middenbouw meiden plaatsingswedstrijden voor de individuele finale op 6 april in Biddinghuizen. Later deze week word bekend welke turnsters in deze finale mogen turnen. Het bovenbouw team turnt dan in de teamfinale.