Kira, Norah en Vieve
Kira, Norah en Vieve Eigen foto

Mooie resultaten Zeesterturnsters in regionale finale

· leestijd 1 minuut Sport

BIDDINGHUIZEN/ZEEWOLDE - Op zaterdag 6 april werden in Biddinghuizen diverse regionale turnfinales gehouden voor Gelderland Midden Noord. Maar liefst vijf middenbouw turnsters (geboren in 2012, 2013 en 2014) van G.V. De Zeesterren hadden zich geplaatst voor de individuele finale op niveau 6. Zij turnden hun voorwedstrijden in twee verschillende teams, waarbij het ene team beide voorrondes als eerste eindigde en het andere team een keer tweede en een keer derde werd.

In de eerste wedstrijdronde kwamen Vieve Meeuwsen, Kira Zaitseva, Norah Losse, Lynn Schuller en Amy Buist in actie. Zij turnden een individuele meerkamp op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer, beginnend op de evenwichtsbalk. Hier waren de zenuwen duidelijk merkbaar, wat resulteerde in valpartijen voor vier van de vijf meiden, wat veel punten kost. Alleen Vieve bleef staan en eindigde knap als eerste op dit toestel, terwijl Kira tweede werd. Op vloer turnden de meiden allen behoorlijk stabiel. Nora werd knap tweede op dit onderdeel. De onderdelen sprong en brug ongelijk verliepen ook behoorlijk goed, waarbij Kira tweede werd op brug.

Individuele totaalscores
Vieve 51.075, eindigde als tweede (met maar 0,050 achter nr. 1!) Kira behaalde 50.350 punten en werd derde. Norah eindigde met 49.725 op de vierde plaats, net buiten het podium. Amy behaalde 46.725 punten en Lynn 45.525.

De ochtend bracht nog een extra prijs: het team waar Vieve, Kira en Norah deel van uit maakten, samen met Mia Ponsteen en Eva de Graaf, werd in de beide voorronden ruimschoots eerste en mag zich seizoenkampioen noemen!

In de laatste wedstrijdronde namen Melody v.d. Kolk en Noi Plomp, samen in een team met drie turnsters uit Nijkerkerveen, deel aan de teamfinale bovenbouw (geboren in 2011 en eerder) supplement G. Ondanks een vervelende val van de balk door Melody waarbij ze haar enkel blesseerde, verliep de wedstrijd over het algemeen voorspoedig. Gelukkig was dit het laatste onderdeel. Dit team had ook beide voorwedstrijden al gewonnen. Met hun punten en de dagscore in de finale (122.500) eindigden zij met het hoogste puntentotaal bovenaan het klassement.

Al met al deden deze turnsters uit Zeewolde goede zaken in Biddinghuizen.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 3 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 7 uur geleden