Afbeelding
Foto: Werkgevers Servicepunt

WerkgeversServicepunt Noordwest Veluwe van start

Zakelijk

REGIO - Op vrijdag 29 april jl. is het WerkgeversServicepunt Noordwest Veluwe officieel van start gegaan.

Het WerkgeversServicepunt (locatie Noord West Veluwe) ondersteunt werkgevers, die gevestigd zijn in de gemeenten Ermelo, Zeewolde, Harderwijk en Putten, bij hun vraagstukken over personeel in deze sterk veranderende arbeidsmarkt. De Harderwijkse wethouder Gert Jan van Noort was aanwezig bij de start.

Van Noort is blij met de ontwikkeling van het WerkgeversServicepunt: “de ontwikkelingen sluiten goed aan bij de wens van de ondernemers. Fijn dat zij met een comité van aanbeveling een directe adviesfunctie in het WerkgeversServicepunt hebben.” Ook sprak hij de hoop uit met dit servicepunt de ‘kluwen in de arbeidsmarkt toegankelijker te maken voor de werkgever’. Daarnaast ziet hij goede mogelijkheden om ‘meer mensen aan het werk te krijgen, mensen aan het werk te houden en bij te dragen aan vacature invulling’.

Projectleider Marc Samuels: “met de huidige, krappe, arbeidsmarkt is het voor werkgevers moeilijk om vacatures in te vullen of werknemers om te scholen. Dit in combinatie met een veelheid aan loketten, waardoor de werkgever het overzicht verliest.” ‘Het WerkgeversServicepunt Noordwest Veluwe gaat dit makkelijker maken voor werkgevers. Met een eenvoudig toegankelijke webportal en de inzet van twee adviseurs wordt de vraag van de werkgever snel en efficiënt beantwoord. Zo nodig wordt doorverwezen naar het Leerwerkloket, het ROC Landstede, Veluwe Portaal of andere partners.”

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 9 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 11 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 11 uur geleden