Afbeelding
Foto: Onno Blaauw

Mike Kastrop van Classic Mike uit Zeewolde wint SBB verkiezing beste praktijkopleider

· leestijd 1 minuut Zakelijk

ZEEWOLDE - Mike Kastrop is de beste praktijkopleider van Nederland voor het jaar 2022. Dat maakten minister van OCW Robbert Dijkgraaf en voorzitter van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) Claudia Reiner gisteren bekend tijdens het Ambassadeursgala in Apeldoorn.

Elk jaar looft SBB een prijs uit voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland. Van november tot januari konden scholen, bedrijven en studenten hun favoriete kandidaten voordragen. Dat resulteerde in 700 voordrachten. In de categorie ‘beste praktijkopleider’ koos een deskundige jury met vertegenwoordigers van onderwijs, bedrijfsleven en studentenkamer na diverse selectieronden de winnaar. Dat werd Mike Kastrop van auto-restauratiebedrijf Classic Mike uit Zeewolde Hij mag zich een jaar lang de beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Ambitie in vakmanschap en toewijding aan het begeleiden
Winnaar Mike Kastrop geeft studenten zelfvertrouwen door ze uit te dagen tot haalbare prestaties, aldus de jury. “De student kan er rekenen op een echte vakopleiding die past bij de persoonlijke competenties. En ook de structuur van de begeleiding is van de bovenste plank. De beste praktijkopleider van 2022 combineert aanstekelijk plezier met grote ambitie in het vakmanschap en toewijding aan het begeleiden. Diens bedrijf laat zien hoe een goedgevulde orderportefeuille kan samengaan met een inspirerende leeromgeving en hoge participatie van studenten.”

Verkiezing 
Voor de ruim 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk (stage) een onmisbaar onderdeel van de opleiding. Om het belang daarvan de onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs. Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers.

Het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ vond plaats in theater Orpheus in Apeldoorn en is een initiatief van de MBO Raad, waar SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO een bijdrage aan leveren.


Het hele team was blij en vierde een feestje - Onno Blaauw

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 8 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 10 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 10 uur geleden