Halloween Drive-Through Zeewolde
Halloween Drive-Through Zeewolde (Foto: Paul Polderman)

Halloween Drive-Through; griezelen op z’n best!

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Een stikdonker bos, vol enge gedaantes en waar huiveringwekkende taferelen plaatsvinden…. Het was zaterdag 30 oktober griezelen op zijn best tijdens de eerste editie van de Halloween Drive-Through. 

Het begon voor de deelnemers, veilig in hun eigen auto, op het uitgestrekte Scoutinglandgoed. De auto’s, een ruime 100, stonden opgesteld in een rij. Het griezelen begon gelijk al toen een groep van 16 dansers geschminkt als freaky clowns een lugubere dans opvoerden tussen de auto’s door. De bijpassende muziek, die op bestand vooraf was toegestuurd en die in de auto’s werd afgespeeld, begon ondertussen hun werk al te doen. 

Het verhaal met het thema Virus Outbreak bracht de deelnemers eerst naar een teststraat. Een oude handboor die als neusstok diende zette gelijk de toon. In de mist werden ze vervolgens door een scary laboratorium geleid waar gekke professoren met kettingzagen in de weer waren. De realistisch geschminkte spelers, fantastisch uitgelichte locaties en bijpassende muziek dreef de spanning steeds verder op. Het geschreeuw en gegil dat vanuit de auto’s kwam was tot ver te horen! Sommigen kropen zelfs bij elkaar op schoot van schrik als er een portier werd opengerukt. Via de geestenwereld vol zombies kwamen de auto’s op een punt dat ze gescand werden op het virus. Bij een positieve test, en dat waren ze natuurlijk allemaal, kwam er als klapstuk van de avond een heuse vlammenwerper het bos uit rijden om de auto te vernietigen, vormgegeven in een spetterende lasershow. 

De reacties waren laaiend enthousiast. “We hebben doodangsten uitgestaan, maar het was een waanzinnig event.” Ook de initiatiefneemsters, Maggie Kleine en Jose Polderman van Breed Vermaak kijken terug op een geweldige avond. “Dankzij iedereen die hier aan heeft meegewerkt en kwam kijken. Want een gruwelijk leuk feestje maak je tenslotte samen!”

Met dank aan: PUUR Zeewolde, Scoutinglandgoed Zeewolde, Martin Chambon van Wicked Lasers, de dansers van Amy’s dansstudio, De Leeuw Snacks, Pallethandel Panhuis, Bert van de Kuilen van Nu-jij-werkt, alle schminkers, alle spelers en natuurlijk alle mensen die kwamen kijken.   

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 6 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 8 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 8 uur geleden