Mét een bloemetje!
Mét een bloemetje! Jelle Stellingwerf

‘Gouden handdruk’ voor Aad van Schie

Algemeen

ZEEWOLDE – In een speciale vergadering van de AKZ (Arme Kant Zeewolde) ontving scheidend voorzitter Aad van Schie uit handen van de nieuwe voorzitter Wim van de Koppel een ‘Gouden Handdruk’. “Tussen aanhalingstekens!”, zo zei van de Koppel, “want een échte gouden handdruk zoals dat wel in de wereld van grote en dure bedrijven gebeurt, dat is hier natuurlijk niet aan de orde.”

Na 22 jaar nauwe betrokkenheid bij het wel en wee van de Stichting AKZ had Aad, naast alle aandacht en lovende woorden, natuurlijk ook een tastbaar blijk van waardering verdiend, vond van de Koppel. De gouden hand symboliseerde de gouden handen van Aad van Schie, waarmee hij al die jaren vol overtuiging de taak van de AKZ in praktijk bracht: alle mensen in beeld zien te krijgen die een minimaal inkomen en hulpvragen hebben, én hulp bieden. Velen hielp hij bijvoorbeeld aan een vervangend huishoudelijk apparaat, wanneer er geen geld was om het ontstane probleem zelf op te lossen. Maar ook in acute nood, zoals dreigende afsluiting door nutsbedrijven of huisuitzettingen, wist Aad wel raad. 

De gouden hand bleek ‘gemonteerd’ op een verzameldoos met vele, vele aardige en dankbare berichtjes van mensen met wie Aad, samenwerkend en/of hulp biedend, in de loop van de tijd in aanraking is geweest. “Dát is waardering!” Hij was er zichtbaar verguld mee, en dankte hartelijk. Het thuisfront werd niet vergeten, want voor zijn echtgenote was er een fleurig bloemetje. De familie van Schie gaat het, zeer welverdiend, wat rustiger aan doen. 

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 9 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 11 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 11 uur geleden