Afbeelding
St Jansdal

Medewerkers St Jansdal bedanken regering voor zorgbonus

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

HARDERWIJK - Medewerkers van ziekenhuis St Jansdal steken, verscholen achter maskers en met lachende ogen, de duimen omhoog. Dit om te bedanken voor de zorgbonus. Bijna alle medewerkers van het ziekenhuis krijgen eenmalig duizend euro netto uitgekeerd. Bestuursvoorzitter Relinde Weil ziet de bonus als een erkenning voor de bijzondere inspanning die door alle Jansdallers is geleverd tijdens de eerste coronagolf. 

Relinde bedankt, naast de maatschappij voor het beschikbaar stellen van de bonus, ook minister Hugo de Jonge. Dit voor de ruimte die aan de ziekenhuizen is geboden om zelf de afweging te maken voor wie de zorgbonus werd aangevraagd. Het St Jansdal heeft de bonus aangevraagd voor bijna al haar medewerkers.* “Sinds het begin van de coronagolf heeft namelijk iedereen een enorme teamprestatie geleverd in de strijd tegen het virus en de zorg voor onze patiënten. Niet alleen de medewerkers in de frontlinie, maar ook de medewerkers die het mogelijk maakten dat hun collega’s in de frontlinie veilige zorg konden bieden. Medewerkers hebben niet alleen harder gewerkt, maar ook ander werk gedaan dan normaal. Iedereen was bereid extra handen te leveren waar nodig.”

Schouder aan schouder

“Terwijl de medewerkers van de afdeling inkoop overuren maakten op zoek naar beschermende middelen, zorgden anderen dat de roosters klopten. In mum van tijd bouwden de mannen van huisvesting de OK om naar IC. De collega’s van ICT zorgden razendsnel voor nieuwe programma’s om bijvoorbeeld afspraken voor bloedafname zo in te plannen dat het nooit te druk werd op één plek. Ondertussen regelden medewerkers van de catering dat er altijd voldoende te eten was en zorgde het bedrijfsopvangteam voor geestelijke bijstand. Medewerkers met een zorgachtergrond gingen werken op de verpleegafdelingen, collega’s van de stafafdelingen deden de screening aan de deur en OK-medewerkers ondersteunden hun collega’s op de IC. En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen”, geeft Relinde aan. “Het was een bijzondere tijd waarin alles anders ging dan normaal en iedereen schouder aan schouder stond.”

Extra steun in de rug

Eind deze maand kunnen de medewerkers de zorgbonus op hun rekening verwachten. “Nu wij middenin de tweede golf zitten, voelt dit als extra steun in de rug. Het had niet op een beter moment kunnen komen. Deze golf is misschien voor iedereen nog wel zwaarder dan de eerste en wij zijn er nog niet. We staan nog voor een grote opdracht”, sluit Relinde af.

*Medewerkers met een jaarinkomen boven de 73 duizend euro en medewerkers die in de periode tussen 1 maart en 1 september niet hebben gewerkt, ontvangen geen bonus. Dit is conform de richtlijnen van het ministerie van VWS.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 2 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 3 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 4 uur geleden