Benjamin Herman
Benjamin Herman Jonathan Herman

Saxofonist Benjamin Herman op Jazzdagen Harderwijk

Cultuur

HARDERWIJK / ZEEWOLDE – Donderdag 26 augustus komt Benjamin Herman samen met pianist Timothy Banchet en contrabassist Steven Zwanink naar de Catharinakapel in Harderwijk.

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is één van de meest bekende en productieve musici van zijn generatie. Naast zijn bezigheden met New Cool Collective, dat al achtentwintig jaar zalen volspeelt over de hele wereld, maakte hij sinds de jaren negentig meer dan twintig soloplaten. Variërend van postmoderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg en samenwerkingen met schrijvers en vocalisten (Remco Campert, Jules Deelder, Ruben Hein, Wouter Hamel, Daniel von Piekartz), tot de verrassend plezante understatements van standards op albums als Café Solo en Trouble.

Benjamin Herman komt deze avond samen met pianist Timothy Banchet en contrabassist Steven Zwanink. Twee van de meest gerespecteerde jazzmusici van dit moment die ruimschoots hun sporen hebben verdiend. Alle drie staan ze te popelen om weer op het podium te staan. Bij dit concert zal hun set bestaan uit een mix van tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen, zorgvuldig samengesteld uit het uitgebreide oeuvre van Benjamin Herman. Vanwege de nog geldende coronaregels zijn er twee concerten met beperkte capaciteit (1,5 meter). Aanvang 19.30 uur en 21.30 uur. Meer informatie: www.jazzdagen.nl.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 7 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 9 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 9 uur geleden