Afbeelding
Puur Zeewolde

Filmpje, hapje, drankje en een rondje reuzenrad!

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Eindelijk was het zo ver: na dagenlang voorbereidingen kon vrijdag 3 september langs het Woldstrand de poort open voor het eerste After Summer Weekend van Zeewolde.

Bij dit After Summer Weekend waren drie evenementen samengevoegd in een weekend. De BeachBios, welke al meerdere jaren georganiseerd wordt door stichting Puur Zeewolde aangevuld met twee nieuwe evenementen, te weten Smaakvol Zeewolde, een sfeervol foodplein bestaande uit allerhande foodtrucks, en het Smaakrad, een foodtour in het reuzenrad dat er het hele weekend stond.

“Wij hebben twee nieuwe evenementen toegevoegd aan de BeachBios omdat het opzetten van zo’n evenement voor een dag echt bewerkelijk is”, aldus Bert van de Kieft (bestuurslid Puur Zeewolde). “Vandaar de keuze om het uit te breiden. Gelukkig hebben wij een grote groep enthousiaste vrijwilligers die ons helpen bij de op- en afbouw en tijdens het evenement zelf. Anders zou een dergelijk evenement niet georganiseerd kunnen worden.” De BeachBios wordt al meerdere jaren kosteloos aangeboden aan de bewoners van Zeewolde als een gezamenlijke zomerafsluiting. 

Alle drie de evenementen werden goed bezocht, ondanks alle restricties die er golden, zoals het hebben van het coronatestbewijs. Zo zagen zittend op het strand in een zelf meegenomen stoeltje een kleine 300 bezoekers de BeachBios film La La Land. In deze sfeervolle ‘bubble’ konden ze vrij genieten van een hapje en een drankje, bijgelicht door een fraai verlicht reuzenrad. 

De organisatie hoopt dat in 2022 de evenementen weer op een ‘normalere’ manier kunnen plaatsvinden. “Zodat het publiek weer vrijelijk binnen kan lopen voor een gezellig avondje uit in Zeewolde.” 

Al met al deed de naam  ‘After Summer Weekend’ het evenement eer aan, de zon scheen alle dagen volop!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 1 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 3 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 3 uur geleden