Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Goed thuiswerken, zorg dat je dit op orde hebt!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Er wordt steeds vaker van ons verwacht dat we thuiswerken. De één vindt het heerlijk, de ander een kriem. Toch is het wél de toekomst en onze verwachting is dat het alleen maar meer gaat worden. Zorg er dan ook voor dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk gaat maken. Hoe je dit doet? Wij leggen het uit!

Goed online

Iedereen heeft tegenwoordig wel internet. Maar niet iedereen heeft tegenwoordig goed en snel internet. Haperende voice calls en uitvallen tijdens een belangrijke Zoom-meeting; Dit is tegenwoordig echt een no-go. Het is dan ook goed om te zorgen dat je van goed internet bent voorzien thuis. 

De vraag; Heb ik glasvezel? is dan ook een belangrijke om aan jezelf te stellen. Wanneer dit niet het geval is, is het goed om eens te informeren bij je aanbieder of het mogelijk is dit te installeren. Geloof ons; je zult verstelt staan van het verschil en de toegenomen snelheid, dit werkt en kijkt echt een stuk fijner.

Een fijne plek

Helaas is het nog steeds niet voor iedereen normaal om een echt thuiswerkplek te hebben. Veel mensen klappen de laptop toch nog open aan de keukentafel of de bank in de woonkamer. Heel begrijpelijk én comfortabel, maar echt goed voor je werkzaamheden is het niet. Dit is niet alleen omdat het vaak ergonomisch onverantwoord is en dit ervoor kan zorgen dat jij een afspraak bij je fysio moet gaan maken. 

Het is ook nog eens niet goed voor je concentratie, vaak lopen er huisgenoten en huisdieren door beeld. Hierdoor ben je snel afgeleid. Daarnaast is het belangrijk om aan het einde van de dag je werkdag echt af te kunnen sluiten. Wanneer jij in je keuken of woonkamer zit, is dit psychologisch gezien veel lastiger. Ook kan het zeer onprofessioneel overkomen naar je werkgever of externe contacten. Een echte werkplek, absoluut een investering waard.

Goede spullen

Dit is een onderwerp wat niet alleen jouw eigen verantwoordelijkheid is, maar waar ook je werkgever een verantwoordelijkheid draagt. Hij is namelijk verplicht om jou van goede en verantwoorde producten te voorzien. Denk hierbij aan een goed werkende pc, fijne stoel en prima bureau. 

Wanneer je werkgever dit niet wil geven, dan kun je het thuiswerken best ter discussie stellen. Het vraagt immers al het nodige van jou en je huis om vanuit huis je werkzaamheden te verrichten. Er zijn ook zaken die wel fijn zijn tijdens een werkdag, maar waar een werkgever niet verantwoordelijk voor is zoals; De koffie! Wanneer jij structureel meer thuis gaat zijn, schroom dan niet om in dit soort zaken te investeren. Dat verdien je!

Een thuiswerkdag is nou een maal behoorlijk anders dan een dag werken op een kantoor. Je kunt het zeker zeer aangenaam maken, maar het is wel belangrijk dat je daarvoor een aantal stappen zet. 

Welke dat zijn? Die hebben wij voor je op een rijtje gezet. En vergeet nooit; De omstandigheden kunnen nog zo leuk zijn, het blijft altijd werk!

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 2 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 4 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 4 uur geleden