Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Berg Clinic geeft basisschoolleerlingen uitleg over de huid

Partnerbijdrages

ZEEWOLDE – Zonverbranding, wratten, eczeem; veel kinderen krijgen in hun leven wel eens te maken met een van de vele huidaandoeningen die er zijn. Om aandacht te vragen voor de huid verzorgden huidtherapeuten Anke Overbeek-Berkers en Dieuwke van Bokhorst van Berg Clinic woensdag 15 maart een presentatie in de groepen 5 t/m 8 op bassischool Panta Rhei.

Dat gebeurde in het kader van Project Huid in de Klas; een lespakket gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar. “Het project is ontwikkelt door Huid Nederland in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie”, licht Dieuwke toe. “Het lesprogramma gaat over preventie, bewustwording en aandoeningen en daagt leerlingen uit na te denken over hun huid.”

Met onder meer een speciaal ontwikkelt kwartet, het invullen van een eigen huidpaspoort, opdrachten te doen en video’s te bekijken leren de kinderen om kennis en inzicht te ontwikkelen met betrekking tot hun huid. “Ze leren onder meer hoe de huid werkt, hoe de huid is opgebouwd, hoe je de huid verzorgt en hoe je huid gezond blijft. Maar ook welke huidaandoeningen iedereen kan krijgen en wat een chronische huidaandoening is. Tevens is er aandacht voor de goede en minder goede eigenschappen van de zon en hoe je huidkanker kan voorkomen.”

Na de presentatie kwamen leerlingen met vragen zoals; ‘hoe krijg ik rimpels?’ en ‘hoe komt het dat mijn huid zo rood is als ik onder de douche vandaan kom?’
De huidtherapeuten van Berg Clinic hopen vooral dat de kinderen door dit project veel leren over hun huid en daardoor mogelijke huidaandoeningen kunnen voorkomen of beter leren begrijpen.

Dit is een partnerbijdrage van:
Berg Clinic
Twickel 21, Zeewolde
Tel. 06-11 11 10 55
www.bergclinic.nl
E-mail: office@bergclinic.nl

Afbeelding
Coloriet bewoners Theo, Joke en Christina genieten van zijspanritje Algemeen Instagram 8 jun., 17:09
Afbeelding
Markante verkeerstoren Lelystad Airport krijgt plek in Madurodam Ingezonden 8 jun., 16:00
Afbeelding
Zeewoldenaar haalt met regiohonkbalteam Nederlands Kampioenschap binnen Sport Instagram 8 jun., 12:25