Afbeelding
Foto: KCC20 Tomek-Dersu-Aaron

Gezocht: Jeugdige muziekmakers uit Flevoland voor jubileumeditie Koninklijk Concertgebouw Concours

· leestijd 1 minuut Cultuur

FLEVOLAND - Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9-14-jarigen uit Flevoland, die zingen of een instrument spelen, uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours.

Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn 15de editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken. Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen, ontmoeten bekende artiesten en musici, en gaan op eigen niveau – of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt – aan de slag.

Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld, doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent.

Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via concertgebouw.nl/concours. Deelname aan het concours is gratis.

Flevolandse muziekliefhebbers

Aan eerdere edities deden diverse jonge muzikanten uit Flevoland mee. De viool en piano waren populaire instrumenten onder de deelnemers. Voor de komende editie kan iedereen die tussen de 9 en 14 jaar oud is en wil meedoen, vóór 18 april een YouTube-filmpje insturen van een zelf gespeeld of gezongen stuk van maximaal vijf minuten. Op 20 mei is de workshopdag en zien 100 deelnemers elkaar in levende lijve. De kinderen krijgen een kijkje achter de schermen van Het Concertgebouw, ontmoeten bekende musici, gaan zelf op eigen niveau aan de slag en staan ook op het podium.

Finaletraject

Muzikale uitblinkers die al wat verder zijn, maken kans op deelname aan het finaletraject dat bestaat uit een masterclass, een halve finale en een hele finale. Alle deelnemers aan het concours worden uitgenodigd om hun medekandidaten aan te moedigen tijdens de finale op 25 juni. De uiteindelijke winnaar ontvangt € 1.000 om zich muzikaal verder te ontwikkelen en geeft een concert in de Kleine Zaal. Tijdens de finale wordt ook de aanmoedigingsprijs uitgereikt.

De jury van de 15de editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours bestaat uit dirigent Vincent de Kort (voorzitter) zangeres Izaline Calister, (jazz)violiste Julia Philippens, pianist en componist Thomas Beijer en Marco de Souza, oprichter Leerorkest & musicus.

Afbeelding
Lions bereiden zich voor op 6e editie van de Polderrally Algemeen Instagram 7 feb, 23:03
Afbeelding
Naut Smetsers loopt 'Muskathlon' voor het goede doel, in Ghana! Algemeen Instagram 7 feb, 22:45
Afbeelding
Polderband BROZ viert 50-jarig bestaan met rondtoer door Flevoland Cultuur Instagram 7 feb, 14:00