Afbeelding
Foto: Deen Guldemond

Sponsor wandeltocht RCN brengt 12.750 euro op voor voedselbank

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Om de lokale voedselbank De Kostmand te ondersteunen organiseerde RCN Vakantiepark Zeewolde zaterdag 7 mei jl. een 12-uurs sponsor wandeltocht. Met dank aan 35 wandelaars en hun sponsoren en een drietal personeelsleden van RCN heeft het evenement maar liefst 12.750 euro opgebracht.

De opbrengst werd aan het eind van de dag bekendgemaakt door Wout Sleurink van RCN Vakantiepark Zeewolde. In eerste instantie noemde hij een bedrag van 7019,15 euro. Bij het horen van dit fantastische bedrag sloeg Tiny Schor van de Voedselbank blij verrast de hand voor de mond. Toen vervolgde Sleurink: ‘Sorry, ik zit even mis. Dit bedrag hebben drie personeelsleden van de RCN opgehaald. Met z’n allen is er 12.750 euro bij elkaar gehaald.”

Hierop keken Jan Klop en Tiny Schor van de Voedselbank elkaar verbijsterd aan: “Wat een ongelooflijk bedrag… Dit hadden we echt niet verwacht. Zo geweldig. Het geeft ons zoveel zekerheid om die klanten te blijven bedienen en het goed te doen. We zijn zó trots op Zeewolde en op RCN en al die mensen die gelopen hebben. Echt gewéldig!”

In totaal hadden zich 35 deelnemers ingeschreven voor de 12-uurs sponsor wandeltocht. Na het startschot om 09.00 uur door burgemeester Gerrit Jan Gorter, die zelf ook een deel van de tocht heeft gelopen, gingen de wandelaars op weg. Er was een mooie route uitgezet van 31,5 km met meerdere posten waar een drankje of een hapje klaarstond. Hier waren ook EHBO-ers aanwezig om eventueel lichamelijk ongemak te verhelpen.

Niet iedereen liep de volledige 12-uur, maar dat hoefde ook niet. Uiteindelijk hebben zes deelnemers de volledige tocht uitgelopen. Trots op zichzelf op wat ze volbracht hebben werden de wandelaars het laatste stukje naar de finish, waar familie en vrienden hen stonden op te wachten, ondersteund door de vrolijke noten van dweilorkest Nep-Tunes.

Organisator Wout Sleurink van RCN kijkt terug op een geslaagd evenement. “Omdat iedereen enthousiast was doen we het over drie jaar weer”, liet hij weten.

Afbeelding
Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 7 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 9 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 9 uur geleden