Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Botox, Biab of Buccal

· leestijd 1 minuut Bij de les

“Uw borsten en lymfe zijn schoon, geen foute dingen op te zien.” Het lijkt of de druk op mijn schouders veertig kilo lichter worden. Zo fijn om dit te horen. 

Ik vertrek naar de winkel om taart te halen. De goede uitslag vieren! Eenmaal thuis gaat de telefoon. Ik heb iets gewonnen. En ik mag kiezen: Hair-glossing. Biab-nagels. Buccal massage. Of Meso-botox. 

Ik val even stil. ‘k Heb geen idee wat het is. En voel me een beetje Truus Uit De Polder.

Ze legt het geduldig uit. Bij HairGlossing krijg je spectaculair glanzend haar met intense frisheid. De Biab-nagels staan voor ‘Builder in a Bottle’ en dan krijg je prachtige nagels. Bij de Buccal-massage masseren ze de huid van je gezicht van binnen uit, uit je mond met een speciale kneedtechniek met een mooi resultaat. En bij Meso-Botox krijg je kleine prikjes in je gezicht om een gladdere huid te krijgen. 

Tja. Ik heb geen idee.

Die hair-glossing vind ik een beetje lachwekkend met die paar centimeter haar die ik weer op mijn hoofd heb. De nagels gaan ook nog niet, want door de chemo zitten sommige nagels er niet meer op of zijn afgebroken. De massage vanuit mijn mond lijkt me gewoon niks. En de Botox; ‘k heb genoeg prikken gehad afgelopen jaar!

Dus ik piep zachtjes: “eh, heeft u ook nog een gewone massage ofzo?”

De mevrouw aan de telefoon legt me uit dat de Meso-Botox heel geschikt is voor mijn leeftijd, want het helpt ook tegen overmatig transpireren. Ik lach en vertel dat dat wel handig zou zijn met al die opvliegers. Maar als ik haar uitleg waarom ik graag iets gewoons wil reageert ze leuk. “Een fijne gezichtsmassage is prima. Voor een frisse gloed, jeugdige, fantastische uitstraling en een huid die blaakt van gezondheid.”

Een paar dagen later lig ik een uur in de stoel bij haar. Aan haar “aha’s” te horen is er behoorlijk wat werk aan de winkel op mijn gezicht. Echt lekker vind ik het niet. Maar; alles voor die frisse, jeugdige uitstraling natuurlijk.

Tegen enen ben ik weer thuis. Manlief komt even binnenwaaien om zijn laptop op te halen. Ik ga verwachtingsvol voor ‘m staan om mijn gezicht onder zijn aandacht te brengen. Hij geeft me een zoen, draait zich om en zegt: “ik ga snel. Heel veel plezier vanmiddag bij de schoonheidsbehandeling.”

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 12 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 14 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 14 uur geleden