Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 2 minuten Politie

ZEEWOLDE – Over de periode 6 januari tot 20 januari meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

7/1: Op de Knardijk werd een 33-jarige Lelystedeling aangehouden (16.50 uur) vanwege een te hoge snelheid. De man vertoonde nogal zenuwachtig gedrag en achterin de auto laten diverse blikjes bier. Een blaastest wees uit dat de chauffeur teveel gedronken had: ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een proces verbaal opgemaakt.

7/1: Aanhouding wegens bedreiging op de Grote Haag. De politie kwam rond 20.00 uur ter plaatse na een melding van overlast door een 24-jarige bewoner. De man begon direct te schelden en te dreigen en sloot zich vervolgens op in de woning en barricadeerde de deur. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig waarop hij naar een cellencomplex in Houten is overgebracht. De man kan een dagvaarding tegemoet zien.

8/1 – De brandweer rukte rond 20.00 uur met twee blusvoertuigen en hoogwerker uit voor een schoorsteenbrand aan de Winde. Bewoners hadden zelf de haard al leeggeschept maar toch kwamen de vonken uit de schoorsteen. De brandweer heeft de brand tijdig kunnen blussen en de schoorsteen geveegd.

9/1: Op de Nijkerkerweg ter hoogte van de kruising met de Slingerweg kwamen ’s middags twee voertuigen met elkaar in botsing. Een 79-jarige vrouw uit Nijkerk had vermoedelijk de andere auto over het hoofd gezien. Zij is zelf met hoofdletsel naar het ziekenhuis afgevoerd. De auto’s raakten bij de botsing behoorlijk beschadigd en moesten worden afgesleept.

10/1: Een 21-jarige vrouw uit Doornspijk raakte ’s morgens rond 07.30 uur op de Sternweg vermoedelijk door de gladheid van de weg. Zij schoot met de auto door de berm en kwam ondersteboven in de sloot terecht. Een toevallige voorbijganger (een aanwonende op de fiets) zag de auto liggen, schoot direct te hulp en kon het slachtoffer uit haar benarde positie bevrijden. De onfortuinlijke bestuurster is door een ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De redder in nood werd later op gepaste wijze in het zonnetje gezet.

10-11/1: In deze bewuste nacht is bij de Maranatha kerk op de hoek Stevinweg/Gelderseweg een viertal ramen ingegooid. Binnen in de kerk vond de politie geen bijzonderheden. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd. Vanwege het geluid dat het brekend glas moet hebben gemaakt zou er mogelijk toch iemand iets gehoord en of gezien kunnen hebben. Is dat het geval, dan roept de politie op dit vooral te melden: via 0900 – 8844 of via Meld misdaad anoniem 0800 – 7000.

15/1: Hulpdiensten rukten tegen 06.00 uur massaal uit na een melding van een ernstig incident aan de Valkenier (Polderwijk). Er werd een 38-jarige man ernstig gewond in de woning aangetroffen. De 41-jarige bewoner kwam direct als mogelijke verdachte in beeld. Een interventieteam werd ingezet vanwege de dreigende situatie. Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat er precies is voorgevallen in de woning wordt onderzocht.

17/1: Huisvredebreuk aan de Oostergo (12.55 uur). De politie kwam ter plaatse na een melding van overlast door een 30-jarige man uit Sneek. Na een gesprek met de man werd snel duidelijk dat hij nergens aan mee wilde werken. Op zijn aanhouding rende de man weg. Na een achtervolging te voet kon de politie de man middels pepperspray staande houden. Na te zijn gehoord is de man met een gedragsaanwijzing (gebiedsverbod) heengezonden.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 4 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 6 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 6 uur geleden